Δείτε πως μπορείτε να μειώσετε το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου σας.

Μειώστε το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου σας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/3/2016

Το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου μας είναι από τα βασικά έξοδα. Καλό θα είναι λοιπόν να γνωρίζουμε πως μπορούμε να μειώσουμε το κόστος αυτό. Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους.

 
Κάντε σύγκριση
Κάντε μία έρευνα αγοράς και δείτε μήπως ο ανταγωνισμός μπορεί να σας δώσει περισσότερες παροχές με λιγότερα χρήματα.

Επιλέξτε με προσοχή τις καλύψεις σας
Οι καιροί αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι ανάγκες μας σχετικά με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας. Για παράδειγμα πλέον κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα οχήματα για αυτό καλό θα ήταν να έχουμε κάλυψη από ανασφάλιστο. Από την άλλη αν έχετε καινούργιο αμάξι δεν χρειάζεστε οδική βοήθεια απαραίτητα αφού συνήθως παρέχεται από την αντιπροσωπεία. Εσείς ξέρετε φυσικά καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες σας επομένως προσαρμόστε αναλόγως τις καλύψεις του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας.

Κλίμακα απαλλαγής
Μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής τιμής ενός ασφαλίστρου παίζουν οι κλίμακες απαλλαγής, όσον αφορά την κάλυψη πυρός/κλοπής και την κάλυψη μικτής. Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο. Ορίστε αυτή που δεν αυξάνει σημαντικά το κόστος της ασφάλισης, σύμφωνα με το δικό σας πορτοφόλι.

Δικαίωμα έκπτωσης
Πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται εκπτώσεις (δημόσιοι υπάλληλοι, ένστολοι, άνεργοι κλπ.). Μάλιστα κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 25% για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Ψάξτε το!

Αναπροσαρμογή αξίας αυτοκινήτου
Πάντα να ασφαλίζετε το όχημά σας στην τρέχουσα τιμή της αγοράς όχι υψηλότερη. Έτσι μειώνεται αρκετά τα ασφάλιστρά σας. 

Οδηγείστε προσεκτικά
Όποιος προκαλεί ατύχημα το… πληρώνει. Από την άλλη όποιος δεν προκαλεί ατυχήματα επιβραβεύεται. Συνήθως παρέχεται έκπτωση σε ασφαλισμένους που στα τρία η πέντε προηγούμενα χρόνια συνεχούς ασφάλισης δεν έχουν προκαλέσει ατύχημα.

Μεγαλύτερο διάστημα ασφάλισης
Συνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι 3%-5% πιο χαμηλά, από αυτά με εξάμηνη ή τρίμηνη διάρκεια.

Ασφάλιση στην ίδια εταιρεία
Μερικές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση σε όσους έχουν πολλά οχήματα ασφαλισμένα στην ίδια εταιρεία. 

Βάλτε εξοπλισμό ασφαλείας 
Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση σε αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με αντικλεπτικό σύστημα, καθώς έχουν μειωμένες πιθανότητες να κλαπούν.

Πληρώστε με πιστωτική κάρτα
Υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν επιπλέον έκπτωση στο ασφαλιστήριό σας αν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα.

 

Τελευταία νέα