Τα 700.000 και πλέον ανασφάλιστα οχήματα αποτελούν «πληγή» αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια, αλλά και τα δημόσια έσοδα, σύμφωνα με επίσημα χείλη του Υπουργείου Οικονομικών.

Εντατικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας για τα ανασφάλιστα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/5/2014

Με συστηματικούς ρυθμούς η Τροχαία συνεχίζει τους ελέγχους για τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς ο αριθμός τους παραμένει υψηλός, παρά και τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Παρόλο που την προσεχή περίοδο οι κάτοχοι ανασφάλιστων Ι.Χ. θα λάβουν τα «ραβασάκια» της Εφορίας για τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν, εντούτοις -σύμφωνα με δημοσιογραφικές και ασφαλιστικές πηγές- παραμένει αρκετά υψηλός ο αριθμός όσων οχημάτων κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα –όπως είχαμε ενημερώσει- είχαν εντοπιστεί από την Τροχαία και τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών πλέον των 700.000 ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία αποτελούν «πληγή» αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια, καθώς επίσης και τα δημόσια έσοδα, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν παράγοντες του Υπουργείου. Επιπλέον, η Τροχαία επισημαίνει ότι το 15% των ελεγχθέντων αυτοκινήτων δεν είναι ασφαλισμένα. Υπολογίζεται μάλιστα ότι κυκλοφορούν 150.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα, 320.000 μοτοσικλέτες και 120.000 φορτηγά.

Εξάλλου, η Τροχαία συνεχίζοντας «ακάθεκτη» να ελέγχει εντατικά τα διερχόμενα οχήματα από κομβικά σημεία των Εθνικών και Περιφερειακών Οδών, προσπαθεί να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερα ανασφάλιστα Ι.Χ. Ταυτόχρονα, ένα νέο στοιχείο που προκύπτει μέσα από τους εν λόγω ελέγχους, είναι η διαπίστωση της Τροχαίας για σημαντική αύξηση των Ι.Χ. που δεν έχουν περάσει από τα ΚΤΕΟ, γεγονός που λαμβάνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, ξεπερνώντας ακόμα και τον αριθμό των 2 εκατ. οχημάτων.

 

Τελευταία νέα