Η Εθνική ξεκινά άμεσα -και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο- την εφαρμογή της προπληρωμής ασφαλίστρων για τον Κλάδο των Αυτοκινήτων και τις online εκτυπώσεις συμβολαίων.

Εθνική: Σε εφαρμογή η προπληρωμή ασφαλιστηρίων Ι.Χ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/2/2014

Η Εθνική προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά την εφαρμογή της προείσπραξης των συμβολαίων Ι.Χ., ξεκινώντας μάλιστα από τις ανανεώσεις του Μαρτίου.

 

Με εγκύκλιο προς τους συνεργάτες της, η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει άμεσα τις νέες διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και του νέου νόμου που προβλέπει την προείσπραξη συμβολαίων. Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη επιστολή, η Εθνική προχωράει στην τροποποίηση της διαδικασίας έκδοσης και είσπραξης των ανανεωτηρίων συμβολαίων του Κλάδου Αυτοκινήτου και μάλιστα αρχής γενομένης από τα συμβόλαια του Μαρτίου. 

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται πως οι ανανεώσεις των συμβολαίων δεν θα αποστέλλονται πλέον στις θυρίδες των συνεργατών, αλλά θα εκτυπώνονται από τους συνεργάτες, εφόσον έχει εισπραχθεί το ποσό ανανέωσης, καθώς εκτύπωση του κάθε συμβολαίου θα σημαίνει αυτόματα και εξόφλησή του. Το ίδιο επίσης θα ισχύει και για τις online εκτυπώσεις συμβολαίων, αφού και σε αυτές τις περιπτώσεις η εκτύπωσή τους θα προϋποθέτει την άμεση εξόφλησή τους. 

Επιπλέον, στην εν λόγω ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όσον αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων που θα αποστέλλονται με ταχυπληρωμή, θα τηρείται αυστηρά το 7ήμερο διάστημα μέχρι και την εξόφλησή τους, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση η Εθνική θα προχωρά στην ακύρωσή τους.

 

Τελευταία νέα