Οι έλεγχοι της τροχαίας εντοπίζουν περί τα 75.000 οχήματα χωρίς ασφάλεια μηνιαίως, αφού διενεργούν πάνω από 450.000 ελέγχους κάθε μήνα.

Νέα μείωση στα ανασφάλιστα οχήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/1/2014

Βάσει του Επικουρικού, διαπιστώνεται περαιτέρω μείωση στον αριθμό των ανασφάλιστων, καθώς έπεσε κάτω από τις 900.000 οχήματα, ενώ οι έλεγχοι της τροχαίας εντοπίζουν 75.000 και πλέον οχήματα χωρίς ασφάλιση τον μήνα.

 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα ανασφάλιστα οχήματα παρουσίασαν το τελευταίο διάστημα αισθητή μείωση (από 1,2 εκατ. σε 900.000), αφού οι έλεγχοι της τροχαίας εντοπίζουν περί τα 75.000 οχήματα χωρίς ασφάλεια μηνιαίως. Σημειωτέον ότι η τροχαία διενεργεί πάνω από 450.000 ελέγχους κάθε μήνα.

Επιπλέον, το Επικουρικό Κεφάλαιο -με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε- αναφέρει μείωση στις αποζημιώσεις που κατεβλήθησαν στους δικαιούχους για τον Κλάδο Αυτοκινήτων, λόγω εμπλοκής τους σε ατύχημα με κάποιο ανασφάλιστο όχημα, γεγονός που ενισχύει τη συγκεκριμένη θέση -σύμφωνα με έμπειρους ασφαλιστές της αγοράς- πως μειώνεται καθημερινά ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων.

Αλλωστε, η Τροχαία ετοιμάζεται να εντάξει στο σύστημα της την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων, γεγονός που θα απλοποιήσει τις διαδικασίες εντοπισμού και θα επισπεύσει τις την αποστολή προστίμων στους παραβάτες, ακόμα και μέσω των εφοριών.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ανασφάλιστα οχήματα επισείουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως:

Αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες
• Σε περίπτωση ατυχήματος, αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια ή για 3 χρόνια, εάν υπάρχει υποτροπή
Πρόστιμο 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τις μοτοσικλέτες
Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

 

Τελευταία νέα