Η μη εφαρμογή απλών κανόνων Οδικής Ασφάλειας, όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας - γεγονός που προσπαθούν να καταπολεμήσουν η AXA & το Ι.Ο.ΑΣ- αποτελούν βασικές αιτίες τραυματισμού.

Η ΑΧΑ στηρίζει το Ι.Ο.ΑΣ & την Οδική Ασφάλεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/5/2014

Η ΑΧΑ, στηρίζει τις ενέργειες του Ι.Ο.ΑΣ για την πρόληψη τροχαίων, ενώ για 3η χρονιά υποστήριξε εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, σχετικά με την Οδική Ασφάλεια.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, τα τροχαία συμβάντα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα στη χώρα μας με ετήσιο κοινωνικό κόστος που ανέρχεται σε χιλιάδες τραυματισμούς και οικονομικό κόστος που αντιστοιχεί σε 2–3 % του ΑΕΠ.

Σύμφωνα μάλιστα με στατιστικά στοιχεία μέχρι τις 12 Μαΐου του 2014:

• 241 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο (266 την ίδια περίοδο το 2013)
• 256 έχουν τραυματιστεί σοβαρά το 2014 (έναντι 301 το 2013)
• Κατά Μέσο Όρο, τραυματίζονται θανάσιμα κάθε χρόνο 92 άτομα/εκατομμύριο πληθυσμού.

Στο πλαίσιο λοιπόν παράλληλης δράσης της AXA, η εταιρεία σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το νεανικό πληθυσμό της χώρας, γι αυτό έχει εκπαιδεύσει 15.000 μαθητές ηλικίας 13 – 18 ετών σε σχολεία όλης της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα από το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 

«Κάντο-Σωστά», το οποίο συμπεριλαμβάνει 3 κύρια μέρη:

▪ Συζήτηση και παρουσίαση θεμάτων για την πρόληψη τροχαίων συμβάντων στις νεαρές ηλικίες.
▪ Ανάλυση ειδικών videos από τους μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών.
▪ Απάντηση ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου από τους μαθητές στο www.kantososta.gr, στόχος του οποίου είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στο σπίτι με ηλεκτρονικό και διαδραστικό τρόπο.

Το πρόγραμμα –αξίζει να σημειωθεί τέλος- ότι στοχεύει στην επιμόρφωση για τα αίτια των τροχαίων και την ανάπτυξη θετικών προτύπων για τους νέους, καθώς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η μη εφαρμογή απλών κανόνων όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας, αποτελούν βασικές αιτίες τραυματισμού

 

Τελευταία νέα