Τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά στο Φεστιβάλ του Ι.Ο.ΑΣ. πρωτοβουλίες και δράσεις για την Οδική τους Ασφάλεια και τη σωστή Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Το Ι.Ο.ΑΣ. «μεριμνά» για την Οδική Ασφάλεια των παιδιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/6/2014

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση –κυρίως- των παιδιών, πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ι.Ο.ΑΣ. και της ΕΑΕΕ και αντίστοιχη ενημερωτική ημερίδα στις 28 Μαΐου.

 

Στην
Πλατεία Συντάγματος στις 28 Μαΐου, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος οργάνωσαν Ανοιχτό Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και του Δήμου Αθηναίων. «Παρόντα» ήταν και τα περιοδικά «Auto Τρίτη» & «Moto Τρίτη» και η εφημερίδα «Χρηματιστήριο».

Εκατοντάδες περαστικοί αξιοποίησαν τους σύγχρονους προσομοιωτές του Ινστιτούτου και έμαθαν από τους εθελοντές μέσα από πρωτότυπες και μοναδικές δράσεις πώς μπορούν εύκολα να προστατέψουν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τόσο τη δική τους όσο και των δικών τους ανθρώπων. Παράλληλα λειτούργησε και τράπεζα αίματος στην οποία δεκάδες άνθρωποι έγιναν δωρητές αίματος γα τα τροχαία συμβάντα.

Επίσης, τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά δράσεις και πρωτοβουλίες για την Οδική τους Ασφάλεια και τη σωστή Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Παράλληλα, την ίδια μέρα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ομιλητές τον εκπρόσωπο του European Road Safety Charter και Διευθυντή του Οργανισμού Responsible Young Drivers κο Ruben Stassen, την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κα Δανέλλη-Μυλωνά Βασιλική τον Διευθυντή του Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής Δρ. Μάνο Αποστολάκη, τον Επίκουρο Καθηγητή του ΕΜΠ και Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κο Κωνσταντίνο Αντωνίου και την Υπεύθυνη Ποιότητας του Ι.Ο.ΑΣ. κα Μαρία Νιωτάκη.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι από το χώρο της μοτοσικλέτας, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στον τομέα προώθησης της Οδικής Ασφάλειας.

Σημειωτέον τέλος ότι στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία που για πολλοστή φορά κατατάσσουν –δυστυχώς- την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης των 27 σε ό,τι αφορά στα θύματα και στους σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία δυστυχήματα με τους νέους να έχουν τη θλιβερή πρωτιά. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από όλους τους ομιλητές στην ανάγκη για συστηματική εισαγωγή της Κυκλοφοριακής Αγωγής στη χώρα μας μέσω μιας διαθεματικής προσέγγισης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ενώ εξίσου σημαντική κρίθηκε η επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων ώστε να γίνει ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

 

Τελευταία νέα