Δαδιά – Σουφλί: Στο βιότοπο του γύπα

Δαδιά – Σουφλί: Στο βιότοπο του γύπα

28567 Επισκέψεις στο άρθρο

Εξερευνήσεις, περιηγήσεις και διαδρομές σε έναν τόπο που φημίζεται για τα δάση του, τη σπάνια ποικιλομορφία του, το έντονο ανάγλυφο και την τεράστια πολιτισμική του κληρονομιά. Το Σουφλί, το πασίγνωστο άλλοτε για την καλλιέργεια και επεξεργασία του μεταξιού, «παροπλισμένο» σήμερα, αναδύει το άρωμα του παλιού και προσφέρεται για βόλτες και περιηγήσεις.

Αξίζει να περπατήσετε στις παλιές γειτονιές, να δείτε τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και, φυσικά, να επισκεφθείτε το μουσείο του Μεταξιού που στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Κουρτίδη. Εδώ, σε έναν εύχρηστο χώρο, έχει στηθεί με φροντίδα όλο το χρονικό των γεγονότων της «χρυσής εποχής του μεταξιού».

Δεκατρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σουφλίου, ακολουθώντας πάντα τους ασφάλτινους δρόμους, θα φτάσετε στο χωριό Δαδιά. Από εδώ θα προσεγγίσετε εύκολα το μεγάλο δάσος όπου επιβιώνουν τα τελευταία αρπακτικά πουλιά και οι μεγαλόπρεποι γύπες. Σε μικρή απόσταση από τον κοινοτικό ξενώνα βρίσκεται το σκεπαστό παρατηρητήριο από όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το καταπληκτικό τοπίο και με λίγη τύχη να παρατηρήσει τους αετούς, τους γύπες, τους ασπροπάρηδες και τα δεκάδες άλλα είδη του φτερωτού βασιλείου στο φυσικό τους περιβάλλον.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ