Τα καραβάκια του Θερμαϊκού

Κάντε τον γύρο της πόλης με το τουριστικό λεωφορείο

Δοκιμάστε παραδοσιακά λουκούμια

Ο πύργος του ΟΤΕ

Νεανικά στέκια στους πεζόδρομους Ικτίνου και Ζεύξιδος

Insider Tips & Χρήσιμα

52922 Επισκέψεις στο άρθρο

Τι άλλο να ΔΕΙΤΕ, να ΚΑΝΕΤΕ, να ΓΕΥΤΕΙΤΕ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την περιοχή που επιλέξατε να επισκεφθείτε!


Τι άλλο να δείτε
Το συγκρότημα του Μπιτ Μπαζάρ: Βρίσκεται δυτικά της πλατείας Αρχαίας Αγοράς και είναι το σημείο όπου βρίσκεται η μοναδική αγορά παλαιοπωλείων στην πόλη. Ανακαλύψτε τα γραφικά στενάκια, αλλά και τα όμορφα καφέ, μπαράκια και μεζεδοπωλεία που ξεπετάγονται όλο και περισσότερο στην περιοχή.
Τη θέα 360ο από τον πύργο του ΟΤΕ: Ο πύργος του ΟΤΕ που στέκει επιβλητικός στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Το κυκλικά περιστρεφόμενο δάπεδο του café που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο προσφέρει απίστευτη θέα στα φώτα της πόλης που ανάβουν σιγά σιγά. Απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας σε μια μοναδική εμπειρία 360 μοιρών προς τη Θεσσαλονίκη, από τον Λευκό Πύργο και τον Θερμαϊκό μέχρι τα κάστρα της Aνω Πόλης και την Καλαμαριά.

Τι να κάνετε
Ο γύρος της πόλης με το τουριστικό λεωφορείο: Το ειδικά εξοπλισμένο και εξωτερικά επενδυμένο εικαστικό λεωφορείο της γραμμής 50 του ΟΑΣΘ πραγματοποιεί τον γύρο της Θεσσαλονίκης σε μία περίπου ώρα ξεκινώντας από τον Λευκό Πύργο και περνώντας από όλα τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Δείτε τα μουσεία, την πλατεία Αριστοτέλους, τη Ροτόντα, τον Aγιο Δημήτριο και όλα τα αξιοθέατα της νύφης του Θερμαϊκού που αποτυπώνουν τη μακραίωνη ιστορία της, από τους αρχαίους, ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Το προβαλλόμενο οπτικοακουστικό υλικό, τα πληροφοριακά έντυπα, αλλά και οι συνοδοί που θα βρείτε στο λεωφορείο θα σας εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια ό,τι πρέπει να ξέρετε για το παρελθόν της πόλης!
Για ποτό στο Θερμαϊκό με τα καραβάκια: Ένα από τα πιο πρωτότυπα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει στη Θεσσαλονίκη δεν είναι άλλο από τη βόλτα με τα γνωστά καραβάκια στην παραλία, τα οποία προσφέρουν «θαλάσσια ταξίδια» στον κόλπο του Θερμαϊκού, μαζί με ποτό, καφέ ή και φαγητό. Απολαύστε την πόλη δια… θαλάσσης, πραγματοποιώντας μια σύντομη κρουαζιέρα κατά μήκος της παραλίας, την ίδια στιγμή που αρωματικός καφές, εκλεκτά ποτά και γευστικά φαγητά σας κάνουν να νιώθετε επιβάτης στο πιο high, προσωπικό σας ιστιοπλοϊκό!


Τι να γευτείτε
- Το διάσημο, ζεστό κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Τα παραδοσιακά πολίτικα σιροπιαστά του Χατζή
- Μπουγάτσα με ό,τι γέμιση μπορείτε να φανταστείτε
- Τα λουκούμια του Παπαδόπουλου
- Το γεμιστό τσουρέκι του Τερκενλή
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ