Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας οχυρωματικός πύργος του 15ου αιώνα

O Λευκός Πύργος είναι το πιο γνωστό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης λόγω της θέσης του, της μακράς ιστορίας του αλλά και της αρχιτεκτονικής του

Η Θέα απο τον Λευκό Πύργο, Φωτογραφία του Ιωάννη Δουδέση στο autotriti-touring.gr

Φωτογραφία του Nίκου στο autotriti-touring.gr

Φωτογραφία του Κωσταντίνου Τζελάκη στο autotriti-touring.gr

Up to the Sky στον Λευκό Πύργο

52834 Επισκέψεις στο άρθρο

H Λεωφόρος Νίκης θεωρείται ένας από τους πιο ακριβούς δρόμους στην Ελλάδα και όχι άδικα. Μπροστά της ανοίγεται θεαματικός όλος ο Θερμαϊκός κόλπος, αποτελώντας -για πολλούς- ένα μικρό... preview όλης της μαγείας που κρύβει η Θεσσαλονίκη. Από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο και από τα Κάστρα μέχρι εκεί που τελειώνει η θάλασσα.
Η Λεωφόρος Νίκης ξεκινάει από την πλατεία Δικαστηρίων και διασχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στο καμάρι της πόλης, τον Λευκό Πύργο. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το λιμάνι και δείτε τα πλοία να δένουν τους κάβους τους κάτω από τον (συνήθως συννεφιασμένο, αλλά γι?αυτό επιβλητικό) μακεδονικό ουρανό, περάστε από την πλατεία Αριστοτέλους και φτάστε μέχρι τον Λευκό Πύργο. Μη μείνετε να τον κοιτάζετε. Μπείτε μέσα και περιηγηθείτε στους χώρους που γύρω στο 1826 χρησιμοποιούνταν ως φυλακές μελλοθάνατων και τόποι βασανιστηρίων. Το αίσθημα που θα σας δημιουργηθεί ίσως να μην είναι ευχάριστο, σίγουρα όμως αξίζει την επίσκεψη. Κατα την παραμονή σας εκει ανεβείτε τους 6 ορόφους του πιο χαρακτηριστικού μνημείου της πόλης της Θεσσαλονίκης και αφήστε την θέα από τα 34 μέτρα να σας εντυπωσιάσει. Η θέση του Λευκού Πύργου άλλωστε κυριαρχεί τόσο στο Θερμαϊκό κόλπο, όσο και στην πόλη αλλά και το παραλιακό της μέτωπο. Ωστόσο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την έκθεση που λειτουργεί στο εσωτερικό του, ένα ταξίδι στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που προσπαθεί να συμπυκνώσει την ιστορία 23 αιώνων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ