Κερκίνη

Κερκίνη

4 λίμνες που θα σε μαγέψουν

26407 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακάλυψε τις ωραιότερες ελληνικές λίμνες! Δείτε τη λίστα με τις 4 πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας.  

Η Ελλάδα μας είναι μία χώρα με απέραντη φυσική ομορφιά, που συνδυάζει παραδόξως όμορφες ακρογιαλιές, πεζοπορίες στα βουνά, πράσινα δάση και ξεχωριστές  λίμνες. Οι ελληνικές λίμνες είναι ιδιαίτερα όμορφες, αφού όποιος τις επισκεφτεί μένει μαγεμένος από αυτήν την απέραντη ομορφιά. Παρακάτω, υπάρχει η λίστα με τις 4 πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας.  

Κοινοποίησέ το »


Κερκίνη: βόλτες στην ελληνική φύση παρέα με το άλογο.
Στους πρόποδες του όρου Μπέλλες στην Β. Ελλάδα δεσπόζει  η λίμνη Κερκίνη.  Εδώ, παρασυρόμαστε από το παραμυθιακό στοιχείο μικρά χωριουδάκια, γραφικές ταβέρνες, νούφαρα να στολίζουν όλη την περιοχή και η Κερκίνη να στέκει αγέροχα. Βόλτες με τα πόδια ή σε άλογο, όμορφες βόλτες στην παρθένα φύση  και 300 είδη διαφορετικών πτηνών  θα σας εντυπωσιάσουν.

Πρέσπες: Ένα θαύμα της φύσης  που μας μαγεύει.
Δεκαεπτά οικισμοί βρίσκονται περιμετρικά στις όμορφες λίμνες των Πρεσπών που μοιραζόμαστε με  την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Η φύση έχει βάλει τα δυνατά της και έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τοπίο, που απλώνεται μέσα στα πυκνά δάση και προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση.

Πρέσπες
Πρέσπες


Λίμνη Καστοριάς: Ανεβείτε στην κορυφή και θαυμάστε πανοραμικά τη λίμνη.
Η γαλήνη και ομορφιά βρίσκεται εδώ σε μία από τις ομορφότερες λίμνες, που ξεφεύγει από το ελληνικό σκηνικό και παραπέμπει σε ελβετικό τοπίο. Είτε με τα πόδια, είτε με το αμάξι είτε με το φέρι θα κάνετε βόλτα περιμετρικά τις λίμνης. Βρείτε το σπήλαιο του Δράκου με τους σπάνιους σταλακτίτες κα πηγαίνετε στο μοναστήρι της Μαυριώτισσας, Η γραφική γειτονιά της πόλης, το Ντολτσό αλλά και ο λόφος του Προφήτη Ηλία εντυπωσιάζουν. Μάλιστα στην κορυφή του δεύτερου μπορείτε να ξαποστάσετε στο πλακόστρωτο πλάτωμα και να απολαύσετε μια πανοραμική θέα.
Περισσότερα για Καστοριά

Λίμνη ΚαστοριάςΛίμνη Καστοριάς

Λίμνη Πλαστήρας: Η κατάφυτη περιοχή, που θα περάσετε εναλλακτικά τις διακοπές σας.
Στη Θεσσαλία βρίσκεται ένα θαυμαστό ανθρώπινο αποκύημα. Ένα εντυπωσιακό φράγμα δημιούργησε την λίμνη Πλαστήρα με εμπνευστή της τον Νικόλαο Πλαστήρα. Η ποδηλασία, το καγιάκ και η ξεχωριστή θέα ατη Πλαστήρα κατάλαβαν την πρώτη θέση στη καρδιά των επισκεπτών,που είναι ένας προορισμός για όλον τον χρόνο. Οι τοπικές γεύσεις παρασύρουν τον κάθε επισκέπτη.

ΠλαστήραςΠλαστήρας