Aπολαύστε τα Γιάννινα με διαμονή στο Saz City Life Hotel.

Aπολαύστε τα Γιάννινα με διαμονή στο Saz City Life Hotel.

Γιάννινα, φθινοπωρινοί αντικατοπτρισμοί
Γιάννινα, φθινοπωρινοί αντικατοπτρισμοί
Το SΑΖ City Life Hotel βρίσκεται στην καρδιά των Ιωαννίνων, προσφέροντας μια νέα ολοκληρωμένη εμπειρία Hoteling σε όλους όσους το επιλέξουν για τη διαμονή τους, τις συναντήσεις τους, το φαγητό, το ποτ

Το SΑΖ City Life Hotel βρίσκεται στην καρδιά των Ιωαννίνων, προσφέροντας μια νέα ολοκληρωμένη εμπειρία Hoteling σε όλους όσους το επιλέξουν για τη διαμονή τους, τις συναντήσεις τους, το φαγητό, το ποτό ή τον καφέ τους.

Γιάννινα, φθινοπωρινοί αντικατοπτρισμοί

67125 Επισκέψεις στο άρθρο

Η  πολιτιστική της κληρονομιά είναι ανεκτίμητη, οι φυσικές ομορφιές που την περιβάλλουν πέραν κάθε περιγραφής. Όμως η πρωτεύουσα της Ηπείρου αυτή την εποχή θα σε υποδεχτεί με τα υπέροχα φθινοπωρινά της χρώματα και τα μαγευτικά δειλινά της.
 
Στα Γιάννινα θα πρέπει να έρθετε οργανωμένοι, ιδίως αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, για να προλάβετε να επισκεφτείτε τουλάχιστον μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα για τα οποία φημίζεται η πόλη. Σε κάθε περίπτωση πάντως να είστε προετοιμασμένοι για γερό περπάτημα.
Πιείτε έναν καφέ στην προκυμαία, εντοπίστε τα κυριότερα αξιοθέατα στον χάρτη, οπλιστείτε με υπομονή  και ξεκινήστε χαλαρά την περιήγησή σας.
 
Οπωσδήποτε θα πρέπει να αρχίσετε την περιπλάνηση στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης η οποία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός.  Αξίζει επίσης να δείτε το σημαντικό  Μουσείο «Φώτη Ραπακούση» όπου εκθέτονται μικροαντικείμενα και όπλα προερχόμενα από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι την Εθνική Αντίσταση.
 
Στη συνέχεια θα ανηφορίσετε  στο κάστρο Ιτς Καλέ όπου υπάρχουν το παλάτι και το τζαμί του Ασλάν Πασά (κτίσμα του 1618), το Φετιχιέ τζαμί (1795), ο τάφος του Αλή Πασά. Σ` ένα επιβλητικό διώροφο κτήριο ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής που δεσπόζει νότια από το Φετιχέ Τζαμι, θα δείτε να ξεχωρίζει  το σημαντικό Βυζαντινό Μουσείο με τα αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα χωρισμένα σε τρεις ιστορικές για την ορθοδοξία, εποχές -Παλαιοχριστιανική, Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή-. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται επίσης η Έκθεση σημαντικών εκκλησιαστικών και κοσμικών έργων Αργυροχοΐας
 
Αφιερώστε λίγο χρόνο στην εβραϊκή συνοικία, αλλά και στην οδό Ανεξαρτησίας όπου ανάμεσα στα παλιά μικρομάγαζα εντυπωσιάζει η Στοά Λούλη (1875).
 
Το μεσημέρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ευχάριστα διαμορφωμένη και πολύοσμη προκυμαία με τα καφέ και τα εστιατόρια από οπού αναχωρούν τα πλοιάρια για το Νησί.
 
Από το ύψωμα του φρουρίου και τις χορταριασμένες πολεμίστρες του, αλησμόνητη θα σας μείνει η θέα προς τη Παμβώτιδα λίμνη, το Μιτσικέλι  και  τις βουνοκορφές της Πίνδου. Αν ο χρόνος το επιτρέπει πραγματοποιείστε μια βόλτα ως το ονομαστό σπήλαιο του Περάματος, ανεβείτε στο χωριό Λιγκριάδες για να δείτε την εξαίσια θέα,  πραγματοποιείτε μια εκδρομή στο σπουδαίο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης (20 χλμ.).
 Κείμενο - φωτογραφίες: Θοδωρής Αθανασιάδης  www.viewsofgreece.gr