Αγώνας enduro και Downhill στη Ραψάνη!

2584 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Ραψάνη βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 500μ. από την θάλασσα, επάνω από την γραφική κοιλάδα των Τεμπών, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

 
Πήρε το όνομά της από την αρβανίτικη λέξη ράψ(ι)α, που σημαίνει μαλακό πέτρωμα. Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν της Ραψάνης  είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα χωριά της Θεσσαλίας υπέστην πολλαπλές επιδρομές και καταστροφές στην μακρόχρονη ιστορία τους. Κατά τον μύθο η Ραψάνη ήταν μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα που πρωτοστάτησε στη συνένωση των χωριών. 

Η διαδρομή είναι μικτή με το μεγαλύτερο μέρος της σε δασικά μονοπάτια και περάσματα. Η φυσική ομορφιά της περιοχής και οι εναλλαγές της από χαμηλή βλάστηση σε πεύκο και έλατο, με φυσικές πηγές και ρυάκια την κάνουνε μοναδική. Η διαδρομή φτάνει στο ψηλότερο σημείο της για το Downhill στα 1550μ. και για το Enduro στα 1400μ. Η διαδρομή για το Downhill είναι στα 5χλμ. και για το Enduro στα 15χλμ. Η δυσκολίες της διαδρομής είναι σηματοδοτημένες για αρχάριους (hobby) και προχωρημένους (Pro). 

Tags: ΛΑΡΙΣΑ