Αίγινα: Η βασίλισσα του Αργοσαρωνικού

3694 Επισκέψεις στο άρθρο

Ποιος είπε πως η Αίγινα ταιριάζει μόνο για Σαββατοκύριακα; Κάθε άλλο, τα αξιοθέατα, οι όμορφες παραλίες και η κοσμοπολίτικη ζωή κάνουν την Αίγινα εξαιρετική επιλογή για τις διακοπές του καλοκαιριού. Κλείσε τώρα εισιτήρια!

 
Πατήστε εδώ, ΚΑΝΤΕ LIKE στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Φτάσε στον εντυπωσιακό ναό της Αφαίας μία γωνία του «Ιερού τριγώνου» της αρχαιότητας
Ανέβα στον λόφο της Αφαίας και φτάσε στη μία γωνιά του νοητού «ιερού τριγώνου» της αρχαιότητας με τις άλλες δύο γωνίες να είναι το Σούνιο και η Ακρόπολη των Αθηνών.  Δες τον εντυπωσιακό ναό της Αφαίας Αθηνάς που ήταν αφιερωμένος σε μια άγνωστη θεότητα, προστάτιδα του νησιού.

Στην ιστορική μητρόπολη του Αγίου Διονυσίου - Εκεί που ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση
Εξερεύνησε τις ομορφιές της πόλης της Αίγινας και πήγαινε στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αιγινήτου που είναι η μητρόπολη του νησιού. Δες το εντυπωσιακό μαρμάρινο τέμπλο που κατασκευάστηκε το 1871 και άλλα κειμήλια από την εποχή που πρωτοιδρύθηκε το ελληνικό κράτος. Αξίζει επίσης να γνωρίζει κανείς πως στη Μητρόπολη Αίγινας ορκίστηκε και η πρώτη κυβέρνηση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Φεύγοντας από τη μητρόπολη αξίζει να επισκεφτείς το όμορφο Κυβερνείο του Καποδίστρια που αποτέλεσε και την κατοικία του Κυβερνήτη.

Στον επιβλητικό Άγιο Νεκτάριο με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον
Εκδρομή στον Αγιο Νεκτάριο με την υπέροχη εκκλησία μία από τις μεγαλύτερες του Αιγαίου
Απόλαυσε μια εκδρομή στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.  Δες τον επιβλητικότατο ναό που προκαλεί δέος και είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του Αιγαίου. Προχώρα προς το πυκνόφυτο πευκόδασος και απόλαυσε τη θέα προς τα βουνά της Σαλαμίνας αλλά και τα παράλια της Αττικής.

Για μπάνιο στο Κλήμα, την ομορφότερη παραλία του νησιού
Πήγαινε στο Κλήμα την κορυφαία παραλία του νησιού και απόλαυσε βουτιές σε πεντακάθαρα νερά. Φόρα βατραχοπέδιλα και μάσκα καταδύσεων και εξερεύνησε τις ομορφιές που κρύβει ο βυθός της παραλίας. Στην αμμουδιά θα απολαύσεις τη σκιά που σου παρέχουν τα κυπαρίσσια, οι ευκάλυπτοι και οι συκιές που χαρίζουν μία επιπλέον γοητεία στην περιοχή.

Tags: ΑΙΓΙΝΑ