Αίγινα: Μοναδική απόδραση μια ανάσα από την Αθήνα

Διαβάστηκε από 6327 αναγνώστες

Μόλις ένα βήμα από την Αθήνα η κοσμοπολίτικη Αίγινα σε περιμένει για βουτιές στο Σαρωνικό αλλά και «βουτιές» στη σύγχρονη και αρχαία ιστορία της Ελλάδας. Πήγαινε τώρα και θα μας θυμηθείς. Η θέα από την Αφαία θα σου μείνει αξέχαστη και οι βουτιές στο Κλήμα θα σε χαλαρώσουν!

 
Στην κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα για μπάνιο αλλά και διασκέδαση

Πατήστε εδώ, ΚΑΝΤΕ LIKE στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Φτάσε στην Αγία Μαρίνα είτε κατευθείαν από τον Πειραιά είτε από την πόλη της Αίγινας περνώντας μέσα από τα μαγευτικά πευκοδάση. Χαλάρωσε στην υπέροχη παραλία και τόλμησε να μυηθείς στα θαλάσσια σπορ. Αν μάλιστα την επιλέξεις για προορισμό Ιουλίου τότε θα ζήσεις και τις εκδηλώσεις της περιοχής στις 17 Ιουλίου προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας

Εκδρομή στον Αγιο Νεκτάριο με την υπέροχη εκκλησία μία από τις μεγαλύτερες του Αιγαίου
Όχι μακριά από την Αγία Μαρίνα απόλαυσε μια εκδρομή στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.  Δες τον επιβλητικότατο ναό που προκαλεί δέος και είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του Αιγαίου. Προχώρα προς το πυκνόφυτο πευκόδασος και απόλαυσε τη θέα προς τα βουνά της Σαλαμίνας αλλά και τα παράλια της Αττικής.

Φτάσε στον εντυπωσιακό ναό της Αφαίας μία γωνία του «Ιερού τριγώνου» της αρχαιότητας
Ανέβα στον λόφο της Αφαίας και φτάσε στη μία γωνιά του νοητού «ιερού τριγώνου» της αρχαιότητας με τις άλλες δύο γωνίες να είναι το Σούνιο και η Ακρόπολη των Αθηνών.  Δες τον εντυπωσιακό ναό της Αφαίας Αθηνάς που ήταν αφιερωμένος σε μια άγνωστη θεότητα, προστάτιδα του νησιού.

Κάνε βόλτα στην ιστορική πόλη της Αίγινας και θαύμασε το σπίτι που έζησε ο Τρικούπης και το κυβερνείο του Καποδίστρια
Περπάτα στα δρομάκια της πόλης της Αίγινας και εξερεύνησε τα σοκάκια της παλιάς πόλης που για κάποιο διάστημα ήταν πρωτεύουσα της Ελλάδας. Δες τα σπίτια που έζησαν οι Τρικούπηδες, ο Κανάρης και ο Κουντουριώτης. Ακόμα επισκέψου το κυβερνείο του Καποδίστρια και τον πύργο του Μαρκέλλου που φιλοξένησε την ελληνική κυβέρνηση στο διάστημα 1826-1829.

Για μπάνιο στο Κλήμα, την ομορφότερη παραλία του νησιού
Πήγαινε στο Κλήμα την κορυφαία παραλία του νησιού και απόλαυσε βουτιές σε πεντακάθαρα νερά. Φόρα βατραχοπέδιλα και μάσκα καταδύσεων και εξερεύνησε τις ομορφιές που κρύβει ο βυθός της παραλίας. Στην αμμουδιά θα απολαύσεις τη σκιά που σου παρέχουν τα κυπαρίσσια, οι ευκάλυπτοι και οι συκιές που χαρίζουν μία επιπλέον γοητεία στην περιοχή.
 

Tags: ΑΙΓΙΝΑ