Πλαστήρας

Κερκίνη

Λίμνη Καστοριάς

Πρέσπες

Βόλτα στη λίμνη

9832 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε τις ωραιότερες φθινοπωρινές βόλτες δίπλα από τη λίμνη. Βρες τα ωραιότερα ελληνικά τοπία, που μοιάζουν με ελβετικά.

Φθινοπωρινό σκηνικό αναμένεται σιγά σιγά και έτσι τι καλύτερο από μία  βόλτα στις  ελληνικές λίμνες, που  είναι ιδιαίτερα όμορφες  και  ιδανικές  για φθινοπωρινές αποδράσεις. Συγκεντρώσαμε, τέσσερις πολύ όμορφες λίμνες και σας τις παρουσιάζουμε.

Λίμνη Πλαστήρα το ανθρώπινο θαύμα της Θεσσαλία
Ένα εντυπωσιακό φράγμα δημιούργησε την λίμνη Πλαστήρα με εμπνευστή της τον Νικόλαο Πλαστήρα. Η ποδηλασία, το καγιάκ και η ξεχωριστή θέα στη Πλαστήρα  είναι κάποια από τα οφέλη, που θα αποκομίσεις πηγαίνοντας στη λίμνη Πλαστήρα. Ακόμη, εδώ θα βρεις υπέροχες τοπικές γεύσεις, που  θα συνοδέψουν τη βόλτα σου στη λίμνη.

Η γαλήνη και ομορφιά βρίσκεται εδώ σε μία από τις ομορφότερες λίμνες, που ξεφεύγει από το ελληνικό σκηνικό και παραπέμπει σε ελβετικό τοπίο, στη λίμνη Καστοριάς.
 Είτε με τα πόδια, είτε με το αμάξι είτε με το φέρι θα κάνεις  βόλτα περιμετρικά τις λίμνης. Βρες το σπήλαιο του Δράκου με τους σπάνιους σταλακτίτες κα πηγαίνετε στο μοναστήρι της Μαυριώτισσας, τη γραφική γειτονιά της πόλης, το Ντολτσό αλλά και το λόφο του Προφήτη Ηλία που  εντυπωσιάζουν. Μάλιστα στην κορυφή του δεύτερου μπορείς  να ξαποστάσεις στο πλακόστρωτο πλάτωμα και να απολαύσεις   μια πανοραμική θέα.

Πρέσπες: Ένα θαύμα της φύσης  που μαγεύει τον κάθε επισκέπτη.
Δεκαεπτά οικισμοί βρίσκονται περιμετρικά στις όμορφες λίμνες των Πρεσπών που μοιραζόμαστε με  την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Η φύση  έκανε ό,τι καλύτερο και έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τοπίο, που απλώνεται μέσα στα πυκνά δάση και προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση.
 
Κερκίνη: Βόλτες στην ελληνική φύση παρέα με το άλογο.
Στους πρόποδες του όρου Μπέλλες στην Β. Ελλάδα δεσπόζει  η λίμνη Κερκίνη. Εδώ, το παραμυθιακό στοιχείο  είναι έκδηλο στα μικρά χωριουδάκια,  στις γραφικές ταβέρνες,  στα νούφαρα να στολίζουν όλη την περιοχή και η Κερκίνη να στέκει αγέρωχα. Βόλτες με τα πόδια ή σε άλογο, όμορφες βόλτες στην παρθένα φύση  και 300 είδη διαφορετικών πτηνών  θα σας εντυπωσιάσουν.