Νομός Μαγνησίας: Τρίκερι – Αγία Κυριακή

58622 Επισκέψεις στο άρθρο

Το ναυτικό χωριό Τρίκερι βρίσκεται στην κορφή του λόφου σε ύψος 450 μέτρων, σε θέση αγνάντι στον Παγασητικό και στο δίαυλο του Ευβοϊκού κόλπου. Οι παλιοί Τρικεριώτες καταπιάστηκαν με το εμπόριο και με τα καράβια τους αλώνιζαν τη Μεσόγειο. Πριν την επανάσταση του 1821 το Τρικέρι αριθμούσε 400 οικογένειες και συγκαταλεγόταν μαζί με την Ύδρα, το Γαλαξίδι, τα Ψαρά και τις Σπέτσες μεταξύ των μεγάλων ναυτικών δυνάμεων της εποχής.

Θα αφήσετε το όχημά σας στο παρκινγκ που υπάρχει στην είσοδο του χωριού και θα ακολουθήσετε το δρόμο που οδηγεί στη δροσερή πλατεία με τα καφενεία και τις ψησταριές. Από εδώ ξεκινά το ανηφορικό καλντερίμι προς την εκκλησία της Αγ. Τριάδας με τον εξώστη και τη θαυμάσια θέα.  Επίνειο του Τρικεριού είναι το ασφαλές λιμάνι της Αγίας Κυριακής (5 χιλιόμετρα). Το ψαροχώρι απλώνει τις γειτονιές του γύρω από το λιμάνι όπου δένουν τα δεκάδες καΐκια.  Στην προκυμαία υπάρχουν ταβέρνες και καφενεία που το καλοκαίρι υποδέχονται τους επισκέπτες. Οι γειτονιές της Αγίας Κυριακής θυμίζουν νησί. Ασβεστωμένα σοκάκια, λιθόκτιστα σπίτια, πιτσιρίκια που ψαρεύουν στο μόλο και παντού σκόρπια σύνεργα ψαρικής, άγκυρες, δίχτυα, παραγάδια…

Πως θα πάτε: Να υπολογίζεται από το Βόλο ως το Τρίκερι ότι θα χρειαστεί να καλύψετε 78 χιλιόμετρα σε δρόμο στενό με αρκετές στροφές και το καλοκαίρι άφθονη κίνηση.
 

Tags: WEEKEND