Ακρωτήριο Ταίναρο, Πόρτο Κάγιο

58788 Επισκέψεις στο άρθρο

Από την Αρεόπολη ένας άνετος ασφάλτινος δρόμος που τραβά προς νότο περνά από τα ονομαστά σπήλαια του Δυρού, από το Γερολιμένα, τη Βάθεια και καταλήγει στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου, στο ανεμοδαρμένο ακρωτήρι Ταίναρο.

Εδώ στο μυχό ενός καλογραμμένου όρμο συναντάμε το Πόρτο Κάγιο, ένα από τα ελάχιστα ασφαλή αγκυροβόλια της τραχιάς μανιάτικης ακτογραμμής. Υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καλές ψαροταβέρνες και φυσικά η ατμόσφαιρά ενός ήσυχου παραθαλάσσιου χωριού. Η ακρογιαλιά  στο Πόρτο Κάγιο είναι στρωμένη με βότσαλο, άμμο και πέτρες.

Αν συνεχίσετε  την πορεία σας προς  Μαρμάρι, η παραλία της Ψιλής Αμμου θα σας ανταμείψει καθώς είναι μια από τις καλύτερες της περιοχής. Στα Κοκκινόγεια, το τελευταίο χωριό του Ταίναρου όπου τελειώνει ο δρόμος, βρίσκεται η παραλία Στέρνες με πέτρες και χοντρό βότσαλο.

Πως θα πάτε: Η Αρεόπολη απέχει από την Αθήνα 295 χλμ. Θα την προσεγγίσετε μέσω Τρίπολης, Σπάρτης, Γυθείου. Επίσης μπορείτε να  έρθετε από την Καλαμάτα,  αφού θα περάσετε πρώτα από τη Μεσσηνιακή Μάνη. Η διαδρομή αυτή αν και λίγο κουραστική είναι εκπληκτική. Καλαμάτα -  Αρεόπολη να  υπολογίζετε περίπου 80 χλμ.
 

Tags: WEEKEND