Φιδάκια Ευρυτανίας

70695 Επισκέψεις στο άρθρο

Πρόκειται για ένα υπέροχο παραδοσιακό χωριό, από τα ομορφότερα και πιο ήσυχα χωριά της Ευρυτανίας, αλλά και γενικότερα της ορεινής Στερεάς Ελλάδας. Ο οικισμός απλώνει τις γειτονιές του σε υψόμετρο 900 μέτρων και κουλουριασμένος καθώς είναι στη ρίζα ενός μεγαλόπρεπου βράχου, προσφέρει απίθανη θέα στη λεκάνη της λίμνης των Κρεμαστών και στα απόκρημνα προβούνια της βόρειας Χελιδόνας.
 
Πως θα πάω: Αν έρχεστε από την ανατολική Ελλάδα, πρώτα θα πρέπει να πάτε στο  Καρπενήσι που απέχει από την Αθήνα 295 χλμ. και από Θεσ/νίκη 370 χλμ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Αγρίνιο και στη τοποθεσία «Μπαγασάκι» θα στρίψτε αριστερά για τα χωριά Μηλιά, Σελλά, Φιδάκια (υπάρχουν ταμπέλες) διανύοντας 25 χιλιόμετρα. Αν έρχεστε από την Δυτική Ελλάδα θα σας διευκολύνει  ο δρόμος Αγρινίου – Καρπενησίου που όμως είναι γνωστός για τις πολλές του στροφές.
 
Αξίζει να δω: Γύρω από το χωριό υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που προσεγγίζονται με βατά μονοπάτια, ρωτήστε τους ντόπιους να σας πουν. Από τα Φιδάκια ακολουθώντας ασφάλτινο δρόμο, θα προσεγγίσετε την τοποθεσία "Τσαγκαράλωνα" για να δείτε την απίστευτη, αεροπορικών διαστάσεων θέα προς την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών. Στη συνέχεια ο δρόμος χειροτερεύει και κατηφορίζει με απότομες κλίσεις για τις όχθες του ποταμού Τρικεριώτη και τη γέφυρα της Επισκοπής που συνδέει την Ευρυτανία με την Αιτωλοακαρνανία. Από εδώ μπορείτε ένα συνεχίστε την ορεινή σας περιπέτεια είτε προς τη μονή Προυσού είτε προς τα ενδιαφέροντα χωριά Ανατολική και Δυτική Φραγκίστα.  
 
Κείμενο - φωτογραφίες: Θοδωρής Αθανασιάδης  www.viewsofgreece.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)