Κρήτη: Μια υπέροχη επιλογή

  23076 Επισκέψεις στο άρθρο

  Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας σας περιμένει για να επεκτείνει το καλοκαίρι σας. Η γεωγραφική της τοποθεσία επιτρέπει στο καλοκαίρι να διαρκέσει πολύ περισσότερο κι έτσι οι επισκέπτες ακόμα και τον Σεπτέμβριο απολαμβάνουν ανεπανάληπτες βουτιές στις πανέμορφες παραλίες της. Όσο για τους «βουνίσιους» ο Ψηλορείτης με τα χωριά του τους περιμένει για να δώσει δροσιά στις μετά-καλοκαιρινές μέρες τους. 


  Το διασημότερο ανάκτορο της Ελλάδας
  Το ανάκτορο της Κνωσού είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, 5 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Πρόκειται για το σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο σε ολόκληρη την Κρήτη. Σε αυτό το παλάτι κατοικούσε ο Μίνωας, απόγονος της δυναστείας του μυθικού Μίνωα, που γεννήθηκε από την ένωση της Ευρώπης με τον Δία. Γύρω από αυτό το επιβλητικό κτίσμα δημιουργήθηκε η αρχαιότερη και ενδοξότερη πόλη της Κρήτης και αναπτύχθηκε ο μινωικός πολιτισμός.

  Για μπάνιο στα Μάταλα, το ελληνικό Woodstock
  Η εικόνα είναι μοναδική. Πουθενά στον κόσμο δεν θα βρεις τις σκαλιστές στον βράχο σπηλιές να ρίχνουν τη σκιά τους στα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Η πολυκοσμία της παραλίας δεν είναι ικανή να χαλάσει την απίστευτη ομορφιά. Εδώ θα βρεις τουριστικά μαγαζιά όλων των ειδών και θαλάσσια σπορ για τους τολμηρούς αλλά και τους λιγότερο τολμηρούς. Το οργανωμένο κάμπινγκ προσφέρεται για διαφορετικές διακοπές. Θα αισθανθείς για λίγο ότι είσαι στην παρέα με τους Χίπις. Ο γραφικός κολπίσκος είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την έντονη ζωή που προσφέρει. Εκεί σίγουρα δε θα σου λείψει τίποτα!

  Η εξόρμηση του Κουστώ στην Κρήτη
  Το ενετικό φρούριο Κούλες δεσπόζει στην είσοδο του ενετικού λιμανιού στο Ηράκλειο. Οι Ενετοί το αποκαλούσαν "Φρούριο στη Θάλασσα" (Cαstello a Mare ή Rocca a Mare), αλλά σήμερα διατηρεί την τούρκικη ονομασία του, Κούλες από το Su Kulesi. Είναι από τα πιο οικεία και αγαπημένα μνημεία της πόλης, σύμβολο του Ηρακλείου. Σήμερα ατενίζει αγέρωχο το Κρητικό πέλαγος, ενώ στοιχειώνεται από θρύλους που θέλουν στους εσωτερικούς υγρούς και σκοτεινούς του χώρους να βασανίστηκαν φριχτά οι Κρητικοί επαναστάτες. Στους υποβλητικούς χώρους του Φρουρίου είναι επισκέψιμα πλέον τα ευρήματα από τα ναυάγια της υποβρύχιας έρευνας που πραγματοποίησε στη νησίδα Ντία, ο θρυλικός Γάλλος ερευνητής Jacquesm Yves Cousteau, το 1976.

  Αγιος Μηνάς: Η μεγαλύτερη εκκλησία της Κρήτης
  Αδραξε την ευκαιρία και δες τον μεγαλύτερο ναό της Κρήτης και έναν από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας στον Ηράκλειο. Δες την μοναδική αρχιτεκτονική της εκκλησίας που φτιάχτηκε τον 19ο αιώνα.Θαύμασε τις εκπληκτικές αγιογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του ναού και προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες.