Καλαμάτα: Η καρδιά της Μεσσηνίας

    28457 Επισκέψεις στο άρθρο

    H πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας είναι μια πόλη πρόσχαρη, γεμάτη φως, θάλασσα και μοναδικές φυσικές ομορφιές, με ρίζες βαθιά στην ιστορία καθώς μάλιστα βρίσκεται κοντά σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους είναι μια πόλη που χαίρεσαι να τη ζεις! Όλη η προκυμαία της πόλης από το Ναυτικό Όμιλο μέχρι την νότια προβλήτα του λιμανιού είναι ευχάριστα διαμορφωμένη και πεζοδρομημένη και ιδανική για χαλαρές βόλτες. Το καλοκαίρι αλλά και στις αρχές του Φθινοπώρου εδώ κτυπά η καρδιά της πόλης και είναι το σημείο συνάντησης όλων ντόπιων και επισκεπτών.

    Στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου
    H πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας είναι μια πόλη πρόσχαρη, γεμάτη φως, θάλασσα και μοναδικές φυσικές ομορφιές, με ρίζες βαθιά στην ιστορία καθώς μάλιστα βρίσκεται κοντά σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους είναι μια πόλη που χαίρεσαι να τη ζεις! Η Καλαμάτα βρίσκεται στο νότιο άκρο του Μοριά, πάνω στην ακτογραμμή του Μεσσηνιακού κόλπου, αλλά και στους πρόποδες του δυτικού Ταϋγέτου, δίπλα στις όχθες του ποταμού Νέδοντα.

    Ανεβείτε και στο Κάστρο της Καλαμάτας
    Το Κάστρο είναι σημείο αναφοράς και οπωσδήποτε θα περάσετε μια βόλτα από εδώ. Εδώ βρίσκεται και το όμορφο αμφιθέατρο που φιλοξενεί το καλοκαίρι σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το καταξιωμένο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. 
    Αφού περιηγηθείτε και απολαύσετε την προνομιακή θέα, θα κατηφορίσετε προς το κέντρο της πόλης και την πλατεία Υπαπαντής, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ναός με τους ασημένιους τρούλους. Από εδώ θα συνεχίσετε προς την πλατεία της 25ης Μαρτίου με τους ανδριάντες των αγωνιστών του 1821.

    Αριστούργημα οχυρωματικής τέχνης
    Το κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται σε μια φυσική προέκταση της στεριάς μέσα στη θάλασσα, που οι αρχαίοι ονόμαζαν «Μόμωνας Λίθος».Η αρχαία πόλη Πήδασος που ήταν χτισμένη στη θέση της σημερινής Μεθώνης ήταν μια από τις εφτά πόλεις που χάρισε ο Αγαμέμνωνας στον Αχιλλέα. Το κάστρο είναι δημιούργημα των Βενετσιάνων και θεωρείται αριστούργημα οχυρωματικής τέχνης. Θα το επισκεφθείτε εύκολα ακολουθώντας καλό δρόμο από την Πύλο (12 χλμ.).