Η πιο εντυπωσιακή γέφυρα της Ελλάδας

Διαβάστηκε από 21290 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/12/2017

Ναι, η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου είναι καινούρια και εντυπωσιακή. Υπάρχει όμως μια γέφυρα που «της ρίχνει» σχεδόν 30 χρόνια αλλά την κοντράρει στα ίσα.

 
Γέφυρα λίμνης Πολυφύτου: Εντυπωσιακή κάθε ώρα της μέρας
Πάρε το αμάξι σου και ανέβα σε μία από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες της Ελλάδας. Το μήκος της πλησιάζει το 1μισι χιλιόμετρο και δεσπόζει πάνω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου του ποταμού Αλιάκμονα. Δημιουργήθηκε το 1975 και η εικόνα της είναι άκρως εντυπωσιακή είτε τη δεις με το φως της μέρας είτε νύχτα με τον εντυπωσιακό φωτισμό της. Το σίγουρο είναι πως η ομορφιά της, και το τοπίο στο οποίο βρίσκεται την κάνουν να κοντράρει στα ίσα την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.


Η ελληνική Νεράιδα
Η γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου έχει την «ειδική αποστολή» να συνδέει τη Νεράιδα με τα Σέρβια. Η πρώτη αποτελεί οικισμό που δεσπόζει στο λόφο «Πατσούρα». Πρόκειται για ένα από τα πιο πρόσφατα δημουργημένα χωριά της Ελλάδας καθώς την έφτιαξαν Πόντιοι και Μικρασιάτες πρόσφυγες στις αρχδές του 20ου αιώνα. Η πανέμορφη θέα που προσφέρει προς τη λίμνη την καθιστούν ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά μέρη του Νομού Κοζάνης.

Τα ...βυζαντινά Σέρβια
Στην άλλη άκρη της γέφυρας θα βρείτε τα Σέρβια. Μία από τις σημαντικότερες πόλεις του Νομού Κοζάνης με πλούσια ιστορία κυρίως κατά την περίοδο του Μεσαίωνα. Εξερευνήστε τα μέρη στα οποία βρισκόταν η Ακρόπολη των Σερβίων αλλά και την Ανω και την Κάτω Πόλη. Στην ακρόπολη μάλιστα μπορείτε να δείτε ακόμα τους πύργους που κατά τη βυζαντινή εποχή είχαν ύψος 20 μέτρων. 

Βασιλική εκκλησία, σαν ταξίδι στο Βυζάντιο
Η βυζαντινή αύρα των Σερβίων αποπνέεται και από τις εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες που είναι κτισμένες στην περιοχή. Εντυπωσιακότερη όλων η Βυζαντινή Βασιλική εκκλησία που ήταν πιθανότατα αφιερωμένη στον Αγιο Δημήτριο. Θαυμάστε τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες της με ομορφότερη όλων αυτή του Αγίου Φλώρου που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Οι τοιχογραφίες της εκκλησίας χρονολογούνται πίσω στον 11ο αιώνα. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε τους ναούς των Αγ. Θεοδώρων, του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου αλλά και των Αγίων Αναργύρων.

Tags: ΚΟΖΑΝΗ
 

που να μεινετε - ΚΟΖΑΝΗ

  • Με παραδοσιακή αρχιτεκτονική

    Το Κτήμα Γιαννιώτη είναι ένα ξενοδοχείο 10 δωματίων, χτισμένο στην Βλάστη Κοζάνης.  Αποτελείται από 6 δίκλινα και 4 τρίκλινα δωμάτια, εκ των οποίων τα 2 με σοφίτα.  Κατασκευάστηκε το 2007 και τέθηκε σε λειτουργία τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους.  Η αρχιτεκτονική του και η εξωτερική του εμφάνιση είναι συνυφασμένη με την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής.
     2463092090 Περισσότερα