Το πανέμορφο άλσος του Αγίου Νικολάου. Πηγή φωτό: gerania.gr

Λες κι είσαι στην Ολλανδία: Φαγητό στην καρδιά του άλσους

12957 Επισκέψεις στο άρθρο

Μοιάζει να έχει βγει από ολλανδικό τοπίο κι όμως είναι σε πανέμορφη ελληνική πόλη.

Απόλαυσε το φαγητό ή τον καφέ σου σε ένα υπέροχο μέρος και ανακάλυψε τις μοναδικές ομορφιές της Νάουσας.

Η απόλυτη μαγεία στο άλσος του Αγίου Νικολάου της Νάουσας
Εξήντα στρέμματα γης κοντά στις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας βρίσκουν την ξεχωριστή ταυτότητά τους. Στην Ελλάδα, το υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων της Νάουσας δεν θα σας εντυπωσιάσει μόνο αλλά θα σας δώσει ισχυρά κίνητρα να αναπαυτείτε στο απέραντο πράσινο του φυσικού χλοοτάπητα.  Η συνύπαρξη με το άγριο αυτοφυές πυξάρι, τη φλαμουριά, τη βελανιδιά και το άφθονο νερό σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων εγγυάται την μοναδική βιωματική εμπειρία.Η παιδική χαρά και η μικρή τεχνητή λίμνη ψαρέματος και βαρκάδας προσελκύουν τα παιδιά ενώ οι μεγαλύτεροι δεν παραλείπουν να περάσουν από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Όσο για το φαγητό σας συνδυάστε την ομορφιά της περιοχής με τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει το εστιατόριο Γεράνια.

Νάουσα: Ο παράδεισος του κρασιού
Ο δρόμος του κρασιού στη Νάουσα είναι μακρύς, με πολλές, μοναδικές στάσεις και τεράστια ιστορία. Σύμφωνα με την μυθολογία η μητέρα του Διονύσου, η Σεμέλη ζούσε στις πλαγιές του Βερμίου, ενώ ο Σειληνός, χορευτής και πιστός συνοδός του Διόνυσου θα συλληφθεί από τον Μίδα κάπου σε αυτά τα μέρη, αφού πρώτα τον μεθύσει με κρασί. Αργότερα, στη νεώτερη ιστορία, πολλά κείμενα θα εκθειάσουν την ποιότητα του κρασιού της Νάουσας. Οι αμπελώνες της Νάουσας έχουν εξαπλωθεί στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Βερμίου από τα τέλη του 1960 και πέρα, καλύπτοντάς σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος τους. Η τοποθεσία τους προφυλάσσει από τους ψυχρούς βόρειους ανέμους, ενώ είναι εγκατεστημένοι από τα 150 μέχρι και τα 350 μέτρα υψόμετρο. Το ιδανικό περιβάλλον και κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την δημιουργία αυτών των εξαιρετικών κρασιών που εδώ και χρόνια ικανοποιούν όλο και περισσότερο τις απαιτήσεις των καταναλωτών, με τις μοναδικές παραγωγές τους.

Στις γειτονιές της πόλης
Δε θα πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στην παλιά πόλη και ιδιαίτερα στις συνοικίες Αλώνια και Μεταμόρφωση, όπου διασώζονται μερικά από τα περίφημα μακεδονίτικα σπίτια. Αξίζει να επισκεφθείτε το πάρκο των Εθνομαρτύρων του 1821 και τους μικρούς καταρράκτες στην τοποθεσία Στούμπανοι, όπου οι γυναίκες της Νάουσας ρίχτηκαν στο γκρεμό, όταν οι Τούρκοι κυρίευσαν την πόλη.

Στο Χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια
Το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια διαθέτει άρτια οργάνωση και σύστημα τεχνητής χιόνωσης, με το οποίο εξασφαλίζεται καλή ποιότητα χιονιού στις δύσκολες μέρες. Το πάρκινγκ είναι σε ύψος 1430μ. και απέχει 17 χλμ. από την πόλη της Νάουσας, ενώ οι ψηλότερες πίστες βρίσκονται στα 2005μ. Κοντά στους χώρους στάθμευσης λειτουργεί ξενοδοχείο και ξενώνας καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Διαθέτει διθέσιο εναέριο αναβατήρα, μονοθέσιους συρόμενους και baby lift καθώς είναι από τα παλαιότερα της χώρας. Οι χιονοδρομικές πίστες είναι κάθε βαθμού δυσκολίας και ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις. Επίσης υπάρχουν άριστες πίστες για σκι cross country, snowmobile.