το φοβερό Κεφαλάρι

Στο αρχοντικό κεφαλοχώρι Κεφαλάρι

52708 Επισκέψεις στο άρθρο

Το χωριό Κεφαλάρι, στα 850 μ. υψόμετρο, έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός της Ορεινής Κορινθίας. Απέχει 130 χλμ. από Αθήνα και Πάτρα και 25 χλμ. από Κιάτο.

Αγνωστος σε πολλούς, αυτός ο προορισμός απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που αγαπούν την ομορφιά της φύσης, την ηρεμία και την παράδοση. Για την ιστορία, από την άλλη πλευρά, το Κεφαλάρι της Ορεινής Κορινθίας βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ζήρεια – Κυλλήνη, τόπος γέννησης του θεού Ερμή. Για να ξέρετε, το Κεφαλάρι ή αλλιώς Ντούσια (ονομασία από το 1388) μέχρι το 1940 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας με 1200 κατοίκους.

Οπότε, πιείτε καφέ στη γραφική πλατεία, κάτω από τη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου (άνω των 130 χρόνων) που δεσπόζει στο κέντρο. Δίπλα, μπείτε στην πετρόκτιστη εκκλησία και στο κάτω μέρος της πλατείας, φωτογραφηθείτε στην πέτρινη βρύση με τα κρυστάλλινα νερά της που ρέουν εδώ και αιώνες. Κατεβαίνοντας το χωριό συναντάτε το παλιό πέτρινο σχολείο και, στη συνέχεια, την πηγή, από την οποία πήρε το όνομα του.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ