ρίγανη και βότανα του βουνού

Για μυρωδιά... στους Καλλιάνους

Διαβάστηκε από 8014 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/3/2017

Θυμάρι, ρίγανη, μυρτιές είναι μερικές από τις ευωδιές που θα σας συνεπάρουν στο γραφικό χωριό από πέτρα και ξύλο. Απορροφηθείτε στην ηρεμία της φύσης και απολαύστε το όσο μπορείτε.

Είναι το καλύτερο προνόμιο. Έντονες εναλλαγές οργιώδους βλάστησης και ψηλών δέντρων σμίγουν με πέτρινα –σε μερικές περιπτώσεις, εγκαταλελειμμένα- σπίτια και αγροικίες. Αξια θαυμασμού είναι το αρχοντικό του Οικονομόπουλου που σήμερα φιλοξενεί το Ειρηνοδικείο και η Μονή της Αγίας Παρασκευής του 1904 που βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια από το χωριό, μέσα σε μία χαράδρα. Κοντά στους Καλλιάνους, συναντάτε επίσης τον κλασικό νερόμυλο, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1850 και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σοφαίνετου. Όσον αφορά στα γαστρονομικά, τώρα, οι Καλλιάνοι είναι ένα χαρακτηριστικό χωριό της ορεινής Κορινθίας που διαθέτει εστιατόρια, ψησταριές και ολόφρεσκα τυροκομικά προϊόντα.

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

  • Ζεστή πατροπαράδοτη φιλοξενία

    Στο κέντρο των Κάτω Τρικάλων, σε ένα όμορφο σοκάκι 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού, ο ξενώνας Παλιόκαστρο προσφέρεται για ήσυχη διαμονή στα εξαιρετικής ποιότητας δωμάτια του. Τα διαμερίσματα με σοφίτα έχουν μαγευτική θέα στα γύρω βουνά και είναι μια καλή βάση εξόρμησης στην πανέμορφη Ορεινή Κορινθία. Περισσότερα