στο χιονοδρομικό για βόλτα

Στο  Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Διαβάστηκε από 7946 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/3/2017

Στην Ορεινή Κορινθία, ένας από τους πιο σημαντικούς σκοπούς σας πρέπει να είναι μια επίσκεψη στο Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας.

 Η ανάβαση για τα μικρό χιονοδρομικό κέντρο αρχίζει από το παραλιακό Ξυλόκαστρο που απέχει από την Αθήνα 125 χιλιόμετρα, περνά από το χωριό Τρίκαλα και ολοκληρώνεται μετά από 35 χιλιόμετρα έντονα ανηφορικού δρόμου στο χώρο στάθμευσης του Αθλητικού Χιονοδρομικού Κέντρου.

Σε ύψος 1500 μέτρων συναντάμε τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας. Ένας αρκετά ευρύχωρος χώρος στάθμευσης καλύπτει συνήθως τις ανάγκες. Λειτουργούν σαλέ, κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, ενώ διατίθενται προς ενοικίαση snowmobile. Λειτουργεί ένα μικρό συρόμενο λιφτ και δυο πίστες, μια baby και μία 700 μέτρων.

Για εσάς που αγαπάτε τα βουνά αλλά δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες του κέντρου, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές, όπως το να περπατήσετε στην μαγευτική περιοχή και να απολαύσετε ένα διάλειμμα στο πλήρως οργανωμένο Chalet, ενώ η υπέροχη θέα του οροπεδίου της Ζήρειας και του χιονοδρομικού κέντρου θα σας κρατήσουν και άψογη συντροφιά και στις όμορφες σκέψεις σας, αν η υπόλοιπη παρέα έχει πάρει το τελεφερίκ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

  • Ζεστή πατροπαράδοτη φιλοξενία

    Στο κέντρο των Κάτω Τρικάλων, σε ένα όμορφο σοκάκι 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού, ο ξενώνας Παλιόκαστρο προσφέρεται για ήσυχη διαμονή στα εξαιρετικής ποιότητας δωμάτια του. Τα διαμερίσματα με σοφίτα έχουν μαγευτική θέα στα γύρω βουνά και είναι μια καλή βάση εξόρμησης στην πανέμορφη Ορεινή Κορινθία. Περισσότερα