η εντυπωσιακή Στυμφαλία

Στη μυθική Στυμφαλία

Διαβάστηκε από 8011 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/3/2017

Μία από τις ημέρες που θα είστε στην όμορφη ορεινή Κορινθία, επιλέξτε να πάτε στη μυθική φωλιά των Στυμφαλίδων ορνίθων. Εκεί, στη λίμνη της Στυμφαλίας, που πλέον βράζει από το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες,  ο θρύλος Ηρακλής εξόντωσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες.

Καθώς στη βόρεια πλευρά της λίμνης διακρίνονται τα ερείπια της Ακρόπολης της αρχαίας Στυμφάλου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αγαπήσουν τα παιδιά σας την μυθολογία από το να πλάσετε μια μικρή ιστορία και να τους την αφηγηθείτε οι ίδιοι επιτόπου. Ενώ το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας που έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας, θα σας κατατοπίσει για τον οργανικό κόσμο της λίμνης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

  • Ζεστή πατροπαράδοτη φιλοξενία

    Στο κέντρο των Κάτω Τρικάλων, σε ένα όμορφο σοκάκι 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού, ο ξενώνας Παλιόκαστρο προσφέρεται για ήσυχη διαμονή στα εξαιρετικής ποιότητας δωμάτια του. Τα διαμερίσματα με σοφίτα έχουν μαγευτική θέα στα γύρω βουνά και είναι μια καλή βάση εξόρμησης στην πανέμορφη Ορεινή Κορινθία. Περισσότερα