www.tharrosnews.gr

www.kalamatatimes.gr

Παραλία 5χλμ 2μίσι ώρες από την Αθήνα

7191 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε στην Καλαμάτα σε 2μίσι ώρες και βρες την παραλία σε σχήμα ωμέγα. Ανακάλυψε ένα ξεχωριστό ελληνικό μουσείο και βούτηξε σε τεράστιες παραλίες.

 
Η Καλαμάτα αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες,  καθώς διαθέτει τόσο φυσική ομορφιά με μοναδικά φυσικά τοπία, αλλά και η πόλη της Καλαμάτας προσφέρει δεκάδες επιλογές διασκέδασης.

Η Καλαμάτα ήρθε πιο κοντά στην Αθήνα  με τον νέο δρόμο και η οδήγηση αποτελεί πλέον «απόλαυση».
Είναι γεγονός, πως πολύ σημαντικός παράγοντας για την ολοένα και μεγαλύτερη ανάδειξη της Καλαμάτας είναι και νέος αυτοκινητόδρομος, που κάνει το ταξίδι άνετο και γρήγορο. Πλέον, η εκδρομή στην Καλαμάτα είναι εύκολη υπόθεση μπορείς να πας και για ένα Σαββατοκύριακο χωρίς να σε εμποδίζει πια η απόσταση.

Κάνε μπάνιο στην παραλία 5χλμ που απλώνεται με φόντο τη σκιά του Ταϋγέτου. Λούνα παρκ, μεζεδοπωλεία και ψαροταβέρνες σου προσφέρουν χαλαρές στιγμές.
Η συγκεκριμένη παραλία είναι σπανία, καθότι απλώνεται με μήκος 5 χιλιομέτρων συγκεκριμένα από τη Βέργα έως το λιμάνι της Καλαμάτας. Η παραλία είναι καθαρή και διαθέτει πολλά μαγαζάκια που μπορείς να φας, να πιεις και να διασκεδάσεις. Φημίζεται για την ευγένεια των ανθρώπων, που βρίσκονται εκεί και εξυπηρετούν.

Η μοναδική παραλία Βοϊδοκοιλιά σε σχήμα ωμέγα με τα γαλαζοπράσινα νερά «μαγεύει» τον κάθε λουόμενο.
Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα! Λευκή ψιλή άμμο, θέα στο Παλιόκαστρο και μια  αμμουδιά  γεμάτη όμορφα κοχύλια. Αποτελεί προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000.
 
 Το δημοτικό πάρκο Σιδηρόδρομων είναι ένα μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στον κόσμο.
 Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1986, αλλά λόγω των σεισμών ολοκληρώθηκε το 1990. Στα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνονται ο σταθμός και η περιοχή του. Ακόμη, διαθέτει  διώροφο οικίσκο σταθμαρχείου, τέσσερις πλατφόρμες επιβίβασης με περίπτερο εισόδου, μεταλλική πεζογέφυρα μήκους 28 μ., κατά τον άξονα του σταθμαρχείου, καθώς και μικροστοιχεία οργάνωσης του σιδηροδρομικού τοπίου (κλειδιά αλλαγής, φανοί, στάνζες). Ακόμη, εκτίθενται επτά ατμάμαξες και μια ντηζελάμαξα και άλλα πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα.