Πόρος: Βουτιές στο Λιμανάκι της Αγάπης

13869 Επισκέψεις στο άρθρο

Μόλις μια ανάσα από την Αθήνα, ο Πόρος στολίζει τον Σαρωνικό με τις ομορφιές του και σου δημιουργεί απίστευτες αναμνήσεις. Βούτα στο ρομαντικό «Λιμανάκι της Αγάπης», δες τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια στην πόλη του Ρόδου και ανέβα στο Ρολόι για να απολαύσεις τη μοναδική θέα. Κλείσε αμέσως εισιτήρια.

 
Πήγαινε για μπάνιο κάτω από τα πεύκα στο «Λιμανάκι της Αγάπης»

Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Φύγε για το «Λιμανάκι της Αγάπης» και βρες μια ειδυλλιακή παραλία για ζευγάρια και όχι μόνο. Η παραλία με την κατάξανθη άμμο και τα ελάχιστα βότσαλα θα σε μαγέψει. Κι αν είσαι ακόμα πιο απαιτητικός τότε σίγουρα το καταπράσινο τοπίο που δημιουργούν τα πεύκα δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Κάνε βόλτα στον Πόρο και δες τα πανέμορφα και ιστορικά νεοκλασικά σπίτια
Στον Πόρο θα βρεις αρχιτεκτονικά διαμάντια και κτίρια που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν. Βρες το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κορυζή και επισκέψου το μουσείο που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του. Δες ακόμα την βίλα Γαλήνη που έχει κτιστεί το 1892 αλλά και το Προγυμναστήριο, το εντυπωσιακό κτίριο που ήταν η πρώτη κατοικία του Όθωνα.

Δες τη θέα προς τον Αργοσαρωνικό από το Ρολόι
Ανηφόρισε ως το Ρολόι που είναι χτισμένο και δες το να δεσπόζει πάνω σε ένα γρανιτένιο βράχο. Απόλαυσε τη θαυμάσια θέα προς τον Αργοσαρωνικό. Καλύτερη ώρα για αυτή τη βόλτα είναι το σούρουπο, τη στιγμή που τα φώτα στον απέναντι Γαλατά ανάβουν και τα καΐκια ξεκινούν για το νυχτερινό ψάρεμα και δημιουργούν μια χρωματική πανδαισία.

Πήγαινε στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και δες τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά
Ξεκίνα πορεία για το ομορφότερο πευκόδασος του Σαρωνικού. Ακολούθησε τους διάφορους δύσβατους χωματόδρομους και φτάσε στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (18ος αιώνας) που βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Το κτίσμα είναι φρουριακής μορφής, ενώ εντυπωσιακής τεχνοτροπίας είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο του καθολικού που κατασκευάστηκε στην Καππαδοκία τον 17ο αιώνα. Σε μικρή απόσταση από τη μονή αναπτύσσεται η μικροσκοπική μα ιδιαίτερα δημοφιλής αμμουδιά «Μοναστήρι».
 

Tags: ΠΟΡΟΣ