Χιονοδρομικά Βερμίου - Σέλι

    37666 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η γνώση και η πείρα των δύο εξαιρετικών χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, είναι διάχυτη παντού. Ανακαλύψτε τις πίστες τους και χαθείτε στο λευκό του χιονιού.

    Χιονοδρομικό Σελίου 
    Πού βρίσκεται - πώς θα πάτε
    Στην άλλη άκρη του Βερμίου στο νομό Ημαθίας κοντά στο χωριό Σέλι που είναι ένα από τα ψηλότερα χωριά στην Ελλάδα με πρόσβαση τόσο από τη Νάουσα, όσο και από τη Βέροια, συναντάμε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου που είναι το πρώτο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της Χώρας καθώς λειτουργεί από το 1934. Απέχει από τη 20 χλμ. από τη Νάουσα, 24 χλμ. από τη Βέροια. 

    Οι περιηγήσεις
    Επισκεφθείτε την πόλη της Βέροιας, δείτε την πλατεία Ωρολογίου και περπατήστε στις όχθες του Τριπόταμου. Αναζητήστε τις υπέροχες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, 48 τον αριθμό. Στη συνοικία της Κυριώτισσας ξεχωρίζουν μερικοί από τους παραδοσιακούς νερόμυλους, αλλά και τα όμορφα αρχοντικά της Ελληνικής κοινότητας. Στη συνοικία της Μπαρμπούτας βρισκόταν η εβραϊκή κοινότητα και τα σπίτια της διατηρούν πολλά από τα παλιά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. 

    Το χιονοδρομικό κέντρο 
    Βρίσκεται σε υψόμετρο 1534-1900 μ. Υπάρχουν 17 μπλε, κόκκινες, πράσινες πίστες με ανάλογους βαθμούς δυσκολίας, οι οποίες χωρίζονται σε τουριστικές και αγωνιστικές. Συνολικά έντεκα αναβατήρες εκ των οποίων ο ένας διθέσιος, και μια εναέρια καρέκλα θα σας οδηγήσουν στην πίστα της αρεσκείας σας. Σε μικρή απόσταση λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο "Χρυσό Ελάφι" το οποίο όμως δεν λειτουργεί φέτος ( τηλ. 23310 49226, www.seli-ski.gr).

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ