Χιονοδρομικό Βιτσίου - Καστοριά

    37651 Επισκέψεις στο άρθρο

    Ησυχία και ελάχιστη αναμονή στα λιφτ. Ανακαλύψτε τα κοντινά χωριά Οξιά, Βυσσινιά και Πολυκέρασο. Η απόσταση από την πόλη της Καστοριάς είναι μόλις 22 χλμ. και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι μέσα σε πυκνό δάσος Οξυάς.

    Πού βρίσκεται - πώς θα πάτε
    Στο όρος Βίτσι που δεσπόζει ανάμεσα στη Φλώρινα κα την Καστοριά, πάνω στον ορεινό δρόμο που συνδέει τις δυο πρωτεύουσες (22 χλμ. από Καστοριά, 40 από Φλώρινα) συναντάμε τις εγκαταστάσεις του μικρού αυτού χιονοδρομικού κέντρου που απέχει επίσης από το Νυμφαίο 11 χιλιόμετρα. 

    Το χιονοδρομικό κέντρο 
    Βρίσκεται σε υψόμετρο 1500 μέτρων και ιδρύθηκε για να προπονούνται οι αθλητές του Σ.Χ.Ο. Καστοριάς, αλλά κατέληξε να είναι αγαπητό και σε πολύ κόσμο της Β. Ελλάδας, κυρίως για την υπέροχη φύση του, το φιλικό του περιβάλλον και την εξαίσια θέα του στη λίμνη της Καστοριάς. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίτσι Καστοριάς υπάρχουν 3 πίστες Σκι, μια πίστα snowboard, μια πίστα αρχαρίων με baby-lift. Ακόμη νοικιάζονται σκι, snowboard και έλκηθρα ενώ υπάρχει snow-bar για καφέ και ποτό ( τηλ. 6944298482 ). 

    Οι περιηγήσεις
    Το πλοιάριο του δήμου πραγματοποιεί τα Σαββατοκύριακα μικρές εκδρομές γνωριμίας στη λίμνη της Καστοριάς. Μια βόλτα που δεν πρέπει να χάσετε. Ακόμη αναζητήστε τις 75 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες το Βυζαντινό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο, το μουσείο Ενδυματολογίας. Επιβάλλεται μια βόλτα ως το Δισπηλιό για να δείτε τον παραλίμνιο προϊστορικό οικισμό και στο χωριό Νόστιμο για να δείτε το Μουσείο Παλαιοντολογίας-Παλαιοβοτανικής
    .

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ