Τέλειο 3ήμερο 1 ώρα από την Αθήνα

19447 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αργία του Αγίου Πνεύματος στις 21 Ιουνίου μας ανεβάζει τη διάθεση! Επιτέλους ήρθε η ώρα για εξορμήσεις. Φύγε λοιπόν για τον Πόρο και κάνε εκδρομή μια ώρα από την Αθήνα με νεοκλασικά κτίρια, απίστευτη θέα και υπέροχες παραλίες.

Είναι η πρώτη αργία μετά από πολύ καιρό που δεν θα τη βιώσουμε ως πολίτες σε καραντίνα. Μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σήμερα.
 


Ο Πόρος απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα
Κέρδισε απίστευτα πολύ χρόνο για τις διακοπές σου επιλέγοντας έναν πολύ κοντινό προορισμό. Επίλεξε τον Πόρο ένα ιδανικό σημείο στα νερά του Αργοσαρωνικού όπου μπορείς να φτάσεις εκεί ακόμα και σε μία ώρα από την Αθήνα και να εξοικονομήσεις ώρες από το πήγαινέλα για την προσωπική σου χαλάρωση και διασκέδαση.

Πάντα πρώτο το Ρολόι: Το ομορφότερο σούρουπο του Αργοσαρωνικού
Η πρώτη επιλογή όποιου επισκέπτεται τον Πόρο δεν είναι άλλη από το Ρολόι. Στον λόφο που απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την πόλη του νησιού θα δεις την υπέροχη θέα προς τον Γαλατά την ώρα που σουρουπώνει με τα φώτα σιγά σιγά να ανάβουν και τον ήλιο να χάνεται προσφέροντας ίσως την πιο μαγική εικόνα του Αργοσαρωνικού.
 
Εξερεύνησε την πόλη του Πόρου με τα νεοκλασσικά και ιστορικά κτίρια
Από το νεοκλασσικό κτίριο που αποτέλεσε το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κορυζή και σήμερα είναι μουσείο μέχρι την πρώτη οικία του Όθωνα ο Πόρος σου προσφέρει αξιοθέατα που δεν φανταζόσουν καθώς δεν έχει τη φήμη των άλλων νησιών του Αργοσαρωνικού. Δες επίσης το παλιό μαγαζί του Γρίβα, το κρίριο του Δεϊμέζη αλλά και την περίφημη βίλα Γαλήνη που κτίστηκε το 1892.
Πήγαινε οπωσδήποτε στο Αρχαιολογικό μουσείο ενώ μια ξεχωριστή εμπειρία θα είναι η επίσκεψη στο Εργαστήρι Παρασδοσιακών Μουσικών Οργάνων, ένα από τα καλύτερα του είδους πανελλαδικά.

Στο Νεώριο για μπάνιο, φαγητό και εξαιρετικό βαρελίσιο κρασί
Πήγαινε στο Νεώριο και δες το πιο όμορφο ίσως κομμάτι του Πόρου. Οι παραλίες Μικρό και Μεγάλο Νεώριο είναι από τις πιο εντυπωσιακές οργανωμένες παραλίες του νησιού με τα πεύκα να σου κάνουν παρέα στο μπάνιο σου καθώς φτάνουν κυριολεκτικά ως τη θάλασσα. Δίπλα στο κύμα, μετά το μπάνιο σου μπορείς να απολαύσεις φαγητά, ανάμεσά τους ολόφρεσκα θαλασσινά, που συνοδεύονται πάντα από καλό βαρελίσιο κρασί.

Tags: ΠΟΡΟΣ