Το μεγαλείο του Καρναβαλιού στην Ξάνθη!

2927 Επισκέψεις στο άρθρο

To Ξανθιώτικο Καρναβάλι μας καλεί να παραμερίσουμε τις έγνοιες, και τα προβλήματα μας, έστω για λίγο, και να ζήσουμε στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Η Ξάνθη γιορτάζει, όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη πόλη με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό.

Η πόλη που επικοινωνεί και διαφωνεί δημιουργικά, που δέχεται τις προκλήσεις και τις μετουσιώνει σε παραγωγικό έργο, που έλκεται από το νέο, η πόλη που εξελίσσετε και διεκδικεί με αξιώσεις το αύριο, απολαμβάνοντας τα προνόμια της γοητείας της, με τους ιδιαίτερους και ανήσυχους πολίτες της σας περιμένει με ένα πλούσιο και φαντασμαγορικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η γεμάτη μεθυστικά αρώματα Ξάνθη, από το χαρμάνι των πολιτισμών που αποπνέει, με εξωτικό χρώμα Ανατολής και Δύσης, που συμφιλιώνει ανθρώπους και πολιτισμούς, σας καλεί στο μοναδικό στο είδος του Ξανθιώτικο Καρναβάλι για να σας παρασύρει στους μοναδικούς και ξέφρενους ρυθμούς του.

Η αγκαλιά της φιλόξενης Ξάνθης ανοίγει και σας προσκαλεί και πάλι. Η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση της αποκριάς έχει ξεκινήσει. Πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί και φέτος. Πολυάριθμες συναυλίες, παραδοσιακά δρώμενα, λαογραφικές θεατρικές παραστάσεις, μικρά και μεγάλα πάρτι συλλόγων και ομάδων. Συμμετοχές συγκροτημάτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και γειτονικών χωρών, δίνουν φέτος ένα βαλκανικό ηχόχρωμα στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Οι χοροί, η φαντασμαγορική νυχτερινή παρέλαση, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των αρμάτων μέσα από τους δρόμους της πόλης, καθώς και το καθιερωμένο κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, έχουν προετοιμαστεί με επιμέλεια και μεράκι από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και τους πολιτιστικούς συλλόγους. Ζήστε τις πιο ωραίες στιγμές σας σε αυτήν την πολύχρωμη πολιτισμική παλέτα χρωμάτων και ήχων!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων πατώντας εδώ.

Tags: ΞΑΝΘΗ