Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, ανάμεσα στην Ελάτη και στο Περτούλι

Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου - Κόζιακα

20010 Επισκέψεις στο άρθρο

Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, ανάμεσα στην Ελάτη και στο Περτούλι. Διαθέτει τρεις πίστες ενώ λειτουργούν ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας, ένας συρόμενος και ένα baby lift.
Πού βρίσκεται – πώς θα πάτε:
Ο Κόζιακας ή όρος Κερκέτιον αποτελεί το νοτιοανατολικότερο άκρο του κύριου κορμού της Πίνδου και βρίσκεται στο Νομό Τρικάλων. Τα γνωστότερα ορεινά θέρετρα που διαθέτουν άρτια υποδομή είναι η Ελάτη, το Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι. Η διαδρομή που ακολουθούν οι περισσότεροι, είναι αυτή που ανηφορίζει από την κωμόπολη της Πύλης (19 χλμ. από Τρίκαλα) και συνεχίζει για Ελάτη, Περτουλιώτικα Λιβάδια, Περτούλι.

Το χιονοδρομικό κέντρο (24340-91545, 91297):
Στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, ανάμεσα στην Ελάτη και στο Περτούλι βρίσκεται το μικρό χιονοδρομικό κέντρο του Κόζιακα. Διαθέτει τρεις πίστες ενώ λειτουργούν ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας, ένας συρόμενος και ένα baby lift. Υπάρχουν δύο σαλέ (το ένα καινούργιο) και άνετος χώρος στάθμευσης. Πολύ κοντά λειτουργεί το Πάρκο Ιππασίας όπου εκτός από βόλτες με άλογο, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο βουνού και snowmobile για μοναχικές περιηγήσεις στο χιονισμένο δάσος.

Πλεονέκτημα:
Εύκολη πρόσβαση σε ήπια, πανέμορφη ορεινή φύση

Best Tips:
Ανακαλύψτε τα χωριά του Αχελώου - Ασποπόταμου.

Οι περιηγήσεις:
Ανηφορίζοντας από Πύλη για Ελάτη και Περτούλι, αξίζει να παρεκκλίνετε λίγο από την πορεία σας για να επισκεφθείτε τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής ναό της Παναγίας των Μεγάλων Πυλών, κτίσμα του 1283. Στο δρόμο για Ελάτη θα συναντήσετε το μονότοξο πέτρινο γεφύρι της Πόρτας που χτίστηκε το 1514 και δρασκελίζει το Πορταϊτικο ποτάμι.

Tips:
Ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά, λόγω των ομαλών κλίσεων που έχουν οι πίστες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΑΡΑΧΩΒΑ

 • Για... χουζούρικη διαμονή

  Στον υπέροχο Παρνασσό, εκεί που τελειώνει η Αράχωβα, ο ξενώνας Μυλωνάς  προσφέρει χουζούρικη διαμονή και εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο. Ένα σπίτι που... επειδή βγήκε λίγο πιο μεγάλο από όσο χρειάζονταν οι ιδιοκτήτες, διατίθεται πλέον σε όσους θέλουν ένα όμορφο και ήσυχο μέρος για τη διαμονή τους.
   2267032111, 6977956066, 6938352032 Περισσότερα
 • Το δικό σας όνειρο στην καρδιά της Αράχωβας

  Στο γραφικό καλντερίμι, κάτω από τη Γέφυρα της Αράχωβας βρίσκεται ο ξενώνας Οδός Ονείρων με άνετα, πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Καθένα με το δικό του χαρακτήρα συνδυάζει τη ζεστασιά αραχωβίτικου αρχοντικού με τις ανέσεις του καλού σπιτικού, την καλή διάθεση με τη φιλοξενία στην “Οδό ονείρων”.
   2267031194, 6978672676, 6974197157 Περισσότερα

που να μεινετε - ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ

 • Ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στη θάλασσα

  Σ’ένα ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στη θάλασσα, με αξεπέραστη θέα στον κόλπο του Παγασητικού και στο Πήλιο, σας καλωσορίζει το Tokalis Boutique Hotel & Spa. Ένας χώρος που τα πάντα σχεδιάστηκαν για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη για ταξίδια και αναψυχή, με πραγματικά άνετους και οικείους χώρους.
   2428077577-8 Περισσότερα

που να μεινετε - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

που να μεινετε - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

που να μεινετε - ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ