Το όρος Ζήρεια υπάγεται στο νομό Κορινθίας και τα χωριά του έχουν γρήγορη πρόσβαση από το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο

Φωτογραφία του Gabriel Psarra στο autotriti-touring.gr

Φωτογραφία της Ειρήνης Κούκουλα στο autotriti-touring.gr

Αθλητικό Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας

19964 Επισκέψεις στο άρθρο

Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε ύψος 1500 μέτρων. Λειτουργούν σαλέ, κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, ενώ διατίθενται προς ενοικίαση snowmobile.
Πού βρίσκεται – πώς θα πάτε:
Το όρος Ζήρεια υπάγεται στο νομό Κορινθίας και τα χωριά του έχουν γρήγορη πρόσβαση από το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο. Η ανάβαση για τα μικρό χιονοδρομικό κέντρο αρχίζει από το παραλιακό Ξυλόκαστρο που απέχει από την Αθήνα 125 χιλιόμετρα, περνά από το χωριό Τρίκαλα και ολοκληρώνεται μετά από 35 χιλιόμετρα έντονα ανηφορικού δρόμου στο χώρο στάθμευσης του Αθλητικού Χιονοδρομικού Κέντρου.

Το χιονοδρομικό κέντρο ( τηλ. 6944617255 www.orosziria.gr ):
Σε ύψος 1500 μέτρων συναντάμε τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας. Ένας αρκετά ευρύχωρος χώρος στάθμευσης καλύπτει συνήθως τις ανάγκες. Λειτουργούν σαλέ, κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, ενώ διατίθενται προς ενοικίαση snowmobile. Λειτουργεί ένα μικρό συρόμενο λιφτ και δυο πίστες, μια baby και μία 700 μέτρων.

Πλεονέκτημα:
Εδώ θα χαρείτε το χιόνι χωρίς συνωστισμούς και ταλαιπωρίες.

Ανακαλύψτε: Αν ο καιρός το επιτρέπει περπατήστε μέχρι την αλπική λίμνη Δασίου

Οι περιηγήσεις:
Ένας νεοστρωμένος ασφάλτινος δρόμος συνδέει το χωριό Μεσαία Τρίκαλα με τον πάλαι ποτέ ποιμενικό οικισμό Καρυά (7 χλμ.). Η διαδρομή είναι εξαιρετικά ευχάριστη με ήπιες κλίσεις και καλό οδόστρωμα. Μάλιστα καθώς διατρέχει τις βόρειες παρυφές του βουνού σε αρκετά σημεία, όπου το επιτρέπει το πυκνό ελατόδασος, προσφέρει αξεπέραστη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Από εδώ αν θέλετε μπορείτε εύκολα να κατηφορίσετε για τα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, ή να συνεχίσετε την περιήγησή σας προς τα χωριά του Φενεού και προς τη λίμνη Δόξας.

Tips:
Ευρύχωρο ασφαλτοστρωμένο παρκινγκ 200 θέσεων. Ιδανικό κέντρο για να χαρείτε το χιόνι χωρίς συνωστισμούς και ταλαιπωρίες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΑΡΑΧΩΒΑ

 • Το δικό σας όνειρο στην καρδιά της Αράχωβας

  Στο γραφικό καλντερίμι, κάτω από τη Γέφυρα της Αράχωβας βρίσκεται ο ξενώνας Οδός Ονείρων με άνετα, πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Καθένα με το δικό του χαρακτήρα συνδυάζει τη ζεστασιά αραχωβίτικου αρχοντικού με τις ανέσεις του καλού σπιτικού, την καλή διάθεση με τη φιλοξενία στην “Οδό ονείρων”.
   2267031194, 6978672676, 6974197157 Περισσότερα
 • Για... χουζούρικη διαμονή

  Στον υπέροχο Παρνασσό, εκεί που τελειώνει η Αράχωβα, ο ξενώνας Μυλωνάς  προσφέρει χουζούρικη διαμονή και εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο. Ένα σπίτι που... επειδή βγήκε λίγο πιο μεγάλο από όσο χρειάζονταν οι ιδιοκτήτες, διατίθεται πλέον σε όσους θέλουν ένα όμορφο και ήσυχο μέρος για τη διαμονή τους.
   2267032111, 6977956066, 6938352032 Περισσότερα

που να μεινετε - ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ

 • Ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στη θάλασσα

  Σ’ένα ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στη θάλασσα, με αξεπέραστη θέα στον κόλπο του Παγασητικού και στο Πήλιο, σας καλωσορίζει το Tokalis Boutique Hotel & Spa. Ένας χώρος που τα πάντα σχεδιάστηκαν για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη για ταξίδια και αναψυχή, με πραγματικά άνετους και οικείους χώρους.
   2428077577-8 Περισσότερα

που να μεινετε - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

που να μεινετε - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

που να μεινετε - ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ