Χριστούγεννα 2μιση ώρες από την Αθήνα

18551 Επισκέψεις στο άρθρο

Μην περάσεις στην Αθήνα τα Χριστούγεννά σου. Φύγε για 4 μοναδικούς προορισμούς 2 ώρες από την πόλη και ζήσε τις ομορφότερες γιορτές.


Τρίκαλα Κορινθίας: Κοντράρουν τα θεσσαλλιώτικα Τρίκαλα
Μπορεί τα Τρίκαλα Θεσσαλίας να έχουν τον Μύλο των Ξωτικών και την ομορφιά των Μετεώρων κοντά τους αλλά και τα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα που τα κάνουν μια εξαιρετική επιλογή. Το γραφικό σκηνικό των Ανω, Μεσαίων και Κάτω Τρικάλων αλλά και η μικρή τους  απόσταση από την Αθήνα τα βάζουν δυνατά στο παιχνίδι των Χριστουγέννων. Σε αυτά θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει το ορεινό, σχεδόν αλπικό τοπίο αλλά και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με τις λίμνες και τα διάφορα δέντρα. Διαλέξτε λοιπόν ένα καλό ξενοδοχείο φύγετε για Χριστούγεννα στην Ορεινή Κορινθία.
Διάβασε περισσότερα για την Ορεινή Κορινθία



Λαγκάδια Αρκαδίας: Tο «κρεμαστό» χωριό
Οι μάστορες από τα Λαγκάδια της Αρκαδίας είναι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα για τα δημιουργήματά τους. Η τοπική αρχιτεκτονική που θα συναντήσεις στο χωριό σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια και πελεκητές καμάρες
Ο φιδογυριστός δρόμος ακολουθεί τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του τοπίου και οδηγεί στην καρδιά του πετρόκτιστου χωριού, που στόλισαν με τα έργα τους οι περίφημοι Λαγκαδινοί χτίστες, αρχιτέκτονες και μάστορες της πέτρας. Αντιλαμβάνεται κανείς πως, εκείνοι που έφτιαξαν σε όλη την Ελλάδα τα υπέροχα αρχιτεκτονήματά τους έχουν δημιουργήσει ένα χωριό – κόσμημα. Εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, πελεκητές καμάρες και παλιές εκκλησίες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια και σκαλιά, τοξωτά γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλοι της περιοχής αφήνουν μαγεμένο τον επισκέπτη.
Διάβασε περισσότερα για τα Λαγκάδια Αρκαδίας



Καλάβρυτα:
Σχεδόν 20 αιώνες χωρίζουν την κωμόπολη Κυναίθη με τα σημερινά Καλάβρυτα. Ένας τόπος που άλλαξε ονόματα, όχι όμως και ταυτότητα. Μπλεγμένη η ιστορία τους με αρχαίους μύθους και γεγονότα που σημάδεψαν όλη την σύγχρονη Ελλάδα, τα ορεινά Καλάβρυτα ενδείκνυνται τόσο για εξερεύνηση όσο και για χαλάρωση, και αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων. Σε απόσταση μόλις δυόμιση ωρών από την Αθήνα και διασχίζοντας αρκετά χιλιόμετρα ανηφορικών στροφών, αντικρίζεις μια περιοχή με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, γραφικές γωνίες και καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια. Μια κωμόπολη, δηλαδή, οπού το μάτι δεν προλαβαίνει να συγκρατήσει εικόνες.
Διάβασε περισσότερα για τα Καλάβρυτα



Αράχωβα: Τα κοσμοπολίτικα Χριστούγεννα
Θες ένα μέρος που θα συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη ομορφιά και ατμόσφαιρα με το ξέφρενο γλέντι και την κοσμοπολίτικη ζωή; Τότε η επιλογή είναι μία και είναι φυσικά η «Νύμφη του Παρνασσού» η Αράχωβα. Η πόλη που κάνει τη Μύκονο να μοιάζει ερημονήσι ζει και αναπνέει σε χειμερινούς και χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από τα μέσα του Νοέμβρη και προσκαλεί τους επισκέπτες να την γνωρίσουν. Ο κεντρικός της δρόμος κατακλύζεται από εστιατόρια, καφετέριες, bars και δεκάδες εμπορικά μαγαζιά που μπορούν να καλύψουν και τις πιο μεγάλες απαιτήσεις για shopping.  Αυτό συνδυάζεται με τον αέρα του βουνού που διαπνέει ολόκληρο το κέντρο. Κάνοντας μια χαλαρή βόλτα στα στενά τριγύρω, τα πετρόχτιστα σπίτια με τις παραδοσιακές αυλές και η ηρεμία της εξοχής θα σας αποκαλύψουν την πραγματική μαγεία που κρύβει αυτός ο ορεινός οικισμός.
Διάβασε περισσότερα για την Αράχωβα