ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ορεινές αντανακλάσεις στη λίμνη Δόξα, την τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από ένα φράγμα που ανυψώθηκε στην κοίτη του ομώνυμου Δόξα.

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Οι κυριότερες κορφές του βουνού Ζήρεια, που ξεπερνούν τα 2000 μέτρα, σχηματίζουν ένα χαρακτηριστικό πέταλο που ορθώνεται σαν τείχος πάνω από τα παράλια του Κορινθιακού κόλπου.

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τα Ανω Τρίκαλα ντυμένα στα λευκά είναι ένα τοπίο που σίγουρα θα σας μαγέψει, με τις κεραμοσκεπές στα γραφικά χωριατόσπιτα να καλύπτονται από πυκνό χιόνι.

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Από το Αθλητικό κέντρο Ζήρειας ακολουθώντας με τετρακίνητο όχημα ή με τα πόδια τον δασικό δρόμο θα καταλήξετε στη μικρή λίμνη του Δάσιου.

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Το Αθλητικό κέντρο Ζήρειας απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την συνοικία των Ανω Τρικάλων και διαθέτει χώρο στάθμευσης, σαλέ, κατάστημα ενοικίασης ειδών σκι και snowmobile.

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Από αρκετά σημεία της Στυμφαλίας λίμνης μπορείτε να ακολουθήσετε μονοπάτια που οδηγούν στους καλαμιώνες και να παρακολουθήσετε τα διάφορα είδη πουλιών της περιοχής (birdwatching).

Καλύτεροι Προορισμοί - ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αλπικό τοπίο στις παρυφές του Χελμού! Πολύ κοντά στο γαλάζιο άγγιγμα του Κορινθιακού, ανάμεσα σε έλατα, φαράγγια και χιονισμένες ακρώρειες ξεδιπλώνεται ένας ορεινός μικρόκοσμος κατάστικτος από χωριά, ιδανικός για παρεΐστικες weekend αποδράσεις.

Είναι μια κλασική βουνίσια επιλογή, με πολλές Moun10 δραστηριότητες, να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, και ας έχεις αποφασίσει να μείνεις σε κάποιο από τα γύρω χωριά ή στα κοσμοπολίτικα Τρίκαλα Κορινθίας. Αρχίζεις την εξόρμηση από την Κυλλήνη ή Ζήρεια, όπου θα πάρεις καθαρό αέρα, θα νιώσεις το παγωμένο άγγιγμα στα μάτια, και μετά θα πας για ελληνικό στη χόβολη κάτω από τα άγρια κυπαρίσσια στα μικρά και γραφικά χωριά της, στη Γκούρα και στο Μεσινό, ανάμεσα στα έλατα και τις μαύρες πεύκες. Στη συνέχεια, θα «μπεις» στην καρδιά της Ορεινής Κορινθίας που είναι φυσικά η λίμνη Δόξα, στο Φενεό, σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Το οροπέδιο του Φενεού είναι η Ελβετία της Κορινθίας.

Από τις –συνήθως- χιονισμένες γειτονιές των Τρικάλων στην τεχνητή λίμνη Δόξα και από το αθλητικό κέντρο της Ζήρειας μέχρι τη μυθική Στυμφαλία λίμνη, οι δραστηριότητες και τα αξιοθέατα στην Ορεινή Κορινθία δεν τελειώνουν ποτέ. Σε συνδυασμό με το φαγητό σε κάποια από τις δεκάδες ταβέρνες της περιοχής με καλό κρέας και την ξεκούραση σε ένα από τα ξενοδοχεία, είναι αρκετά για μοναδικές και αλησμόνητες εκδρομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε