5ος αγώνας «Δόλιχος» Δελφοί – Ολυμπία

Διαβάστηκε από 1667 αναγνώστες

Ήρθε η στιγμή που περίμεναν αρκετοί αθλητές για να τρέξουν στον πιο όμορφο αγώνα της χώρας μας από άποψη φυσικής ομορφιάς της διαδρομής αλλά και συναισθημάτων, το ΔΟΛΙΧΟ. O 5ος διεθνής αγώνας υπεραποστάσεως με την ονομασία ΔΟΛΙΧΟΣ πραγματοποιείται 22-24 Απρλίου, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και τερματισμό τον αντίστοιχο χώρο της Ολυμπίας.

Ο αγώνας έχει μήκος 255 χιλ και διάρκεια 48 ώρες. Η διαδρομή περιλαμβάνει 60% δασικούς δρόμους - χωματόδρομους και μονοπάτια και 40% ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέουν την κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου. Η ορεινή διαδρομή φθάνει σε ύψος έως 1100 μέτρα με συνολική θετική υψομετρική 5420 μέτρα και αρνητική 5930 μέτρα.

Η εκκίνηση θα γίνει την 22/4/2016 στις 17:00 μ.μ. μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Άμφισσας - Αντιρρίου θα περάσει από τις περιοχές Μανάγουλη, Άγιο Πολύκαρπο, Ξηροπήγαδο και μέσω της οδού Δελφών θα βγει στην κεντρική πλατεία της Ναυπάκτου και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο και στη συνέχεια τον κεντρικό δρόμο θα φθάσει στο Αντίρριο για να περάσει την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Με τη διοργάνωση αυτού του διεθνούς αγώνα προβάλλεται η χώρα μας στο εξωτερικό, τόσο στον τομέα του Αθλητισμού όσο και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, όπως και συνακόλουθα, προβάλλονται και οι πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμοί του κάθε Δήμου από όπου διέρχεται.

Για αυτό το σκοπό, η οργανωτική επιτροπή καλεί τους φίλους δρομείς που πιστεύουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στην απίστευτη αυτή δοκιμασία ψυχικής και σωματικής αντοχής, να δηλώσουν συμμετοχή για να νοιώσουν τα υπέροχα συναισθήματα που προσφέρει αυτή η εμπειρία. Συναισθήματα που μόνο λίγοι μπορούν να τα νιώσουν.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή