Πολιτιστικό καλοκαίρι Τριφυλίας

Διαβάστηκε από 1264 αναγνώστες

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου τελούνται στους Γαργαλιάνους διήμερες επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του γόνου των Γαργαλιάνων Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΥ - ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΥ ΑΓΡΑ.

Περιλαμβάνουν λαμπαδηδρομίες, άναμμα βωμού στον ανδριάντα του Τέλου Άγρα, οπαρέλαση σημαιών των σχολείων των Γαργαλιάνων και της Έδεσσας και χορευτικών συγκροτημάτων της πόλης, ομιλία και παράσταση παραδοσιακών χορών.

Παρακολουθείστε τις ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στις 2 & 3 Ιουλίου, ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ, στο ομώνυμο Πάρκο στα Φιλιατρά. Περιλαμβάνουν τη συναυλία της φιλαρμονικής του Συλλόγου, συναντήσεις φιλαρμονικών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, παραστάσεις ποιοτικής μουσικής και παράσταση του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου.

Στις αρχές Αυγούστου επισκεφτείτε το περίφημο ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη. Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα και αποτελεί μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, με πανελλαδική εμβέλεια και υψηλή επισκεψιμότητα.

Χιλιάδες αντίκες, παλιά Ελληνικά έπιπλα , αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα απλώνονται σε 30 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα. Για πέντε ημέρες κάτοικοι, επισκέπτες και παραθεριστές έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα.

Παράλληλα στο χώρο του παζαριού, σε ένα καταπράσινο, δημοτικό κήπο λειτουργεί ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΙΝΩΝ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ για δύο βραδιές. Πολλοί επώνυμοι οινοποιοί επιχειρούν στην περιοχή και με όλους τους κανόνες της οινικής δεοντολογίας να γνωρίσουν στους επισκέπτες τις τοπικές ετικέτες, συνοδεία μελωδικής μουσικής.

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η καρδιά της παράδοσης κτυπά στην Τριφυλία. Παρακολουθείστε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, που διοργανώνεται φέτος για 12η χρονιά, διάρκειας 5 ημερών με συμμετοχή ξένων αποστολών από 5 χώρες. λαοί με διαφορετική προέλευση, ιστορία και πολιτισμό συναντώνται στο Δήμο μας σ ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός και με το χορό ενισχύουν δεσμούς φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας.

Ζήστε μαγικές κινηματογραφικές βραδιές τον Ιούλιο & Αύγουστο, κάτω από φεγγάρι, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ που λειτουργεί από το έτος 1995, στο αίθριο του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών, προβάλλοντας ποιοτικές κινηματογραφικές ταινίες & διοργανώνοντας κινηματογραφικά αφιερώματα.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, πρωτοβουλίες και δράσεις για την προβολή των σημαντικότερων αρχαιολογικών μνημείων του Δήμου γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ( π.χ. ξενάγηση από τον Καθ/τή Γεώργιο Κορρέ και υπό το φως της πανσελήνου συναυλία του κουιντέτου χαλκίνων κρουστών «ΜΕΤΑΛΛΟΝ» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς, μουσική συναυλία της διεθνούς φήμης σοπράνο Τζένης Δριβάλα στο θέατρο του Κάστρου της Κυπαρισσίας).

Εκθέσεις ζωγραφικής, κεραμικής και αγιογραφίας, υπαίθριο εργαστήρι ρακού, κατασκευών με άμμο, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές συναυλίες των Φιλαρμονικών του Δήμου, θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικά γεγονότα υψηλής ποιότητας προσφέρουν πολυάριθμες και ποικίλες πολιτιστικές προτάσεις για τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΚΟΙΝ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ τηλ. επικοινωνίας 2761360034 Email : [email protected]

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή