ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Για όσους είναι λάτρεις της περιπέτειας, η λίμνη Βεγορίτιδα προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, λεμβοδρομίες ή και για ένα ανέμελο ψάρεμα.

ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Το χιονοδρομικό κέντρο είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του σκι και των άλλων δραστηριοτήτων βουνού καθώς περιλαμβάνει 10 πίστες ποικίλων επιπέδων και δυσκολίας.

ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στη σκιά του Καϊμάκτσαλαν και αποτελούν ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και χαλάρωση.

ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Την είσοδο του γραφικού Παλιού Αγίου Αθανασίου στολίζει μια ξύλινη «πύλη» που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο του χωριού.

ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Tο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας-Καϊμακτσαλάν διαθέτει τη μοναδική για τα ελληνικά χιονοδρομικά δεδομένα υπηρεσία SnowCat, προσφέροντας απαράμιλλη θέα από την 3η υψηλότερη κορφή της Ελλάδας.

ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Οι ιαματικές ιδιότητες των Λουτρά Πόζαρ προσφέρουν σωματική και ψυχική ευεξία και θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Παλαιός Αγιος Αθανάσιος και όρος Καϊμακτσαλάν, προορισμοί ήδη δημοφιλείς στους φανατικούς φίλους των χειμερινών σπορ, όπως το σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο συνιστούν ιδανική επιλογή για χειμερινό weekend διακοπών και για όσους προτιμούν την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση σε παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία, στην καρδιά της μακεδονικής φύσης.

Ο Παλιός Αγιος Αθανάσιος βρίσκεται σε ύψος 1350 μέτρων σε μια από τις αλλεπάλληλες πτυχώσεις που σχηματίζει ο ορεινός όγκος του Καϊμάκτσαλαν καθώς σβήνει προς τη μακεδονική πεδιάδα. Σήμερα στον Αγιο Αθανάσιο υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί ξενώνες, εστιατόρια - ταβέρνες, μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης και καφέ. Το χειμώνα το χωριό συχνά "χάνεται" μέσα στο χιόνι. Ενώ η πανέμορφη φύση σε προκαλεί για αξέχαστες εξερευνήσεις στα δάση και τα υψίπεδα του εντυπωσιακού Καιμάκταλαν.

Ένας καινούργιος ασφάλτινος δρόμος περνά μέσα από το "Μαύρο Δάσος" της Όρμας συνδέοντας το χιονοδρομικό κέντρο με τα Λουτρά Ποζάρ που βρίσκονται στις ανατολικές παρυφές του βουνού, κοντά στην Αριδαία. Εδώ το Καϊμάκτσαλαν μας δείχνει το πιο «θερμό» του πρόσωπο. Οι ιαματικές πηγές που αναβλύζουν από τα σπλάχνα του βουνού έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου. Η ονομασία Ποζάρ στην ντοπιολαλιά σημαίνει κάτω από την φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ