ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΒΡΟΣ

Ολόγυρα του φάρου μα και κατά μήκος της προκυμαίας απλώνονται άφθονες καφετέριες και εστιατόρια που δίνουν μια σύγχρονη άποψη στην ακριτική πολιτεία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΒΡΟΣ

Ο ολόλευκος φάρος που χτίστηκε το 1880 ξεχωρίζει στην προκυμαία, σαν να καλωσορίζει τους επισκέπτες και τα πλοία που πιάνουν το ασφαλές λιμάνι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΒΡΟΣ

Φτάνοντας στην Αλεξανδρούπολη σίγουρα θα σταματήσεις για να ξαποστάσεις σε κάποια από τις άφθονες καφετέριες που βρίσκονται λίγο ψηλότερα από το λιμάνι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΒΡΟΣ

Η προκυμαία το καλοκαίρι κλείνει για τα οχήματα και έτσι μπορείς να απολαύσεις το φαγητό ή τον καφέ σου αντικρίζοντας την ανοικτοσύνη του Θρακικού πελάγους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΒΡΟΣ

Στο δάσος της Δαδιάς, 13 χλμ. νοτιοδυτικά του Σουφλίου, επιβιώνουν τα τελευταια αρπακτικά πουλιά και οι μεγαλόπρεποι γύπες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΒΡΟΣ

Σουφλί, αρχοντικό Μπίκα. Στην ακριτική πόλη τα τελευταία χρόνια έχουν αναπαλαιωθεί αρκετά εγκαταλειμμένα κτίρια.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΒΡΟΣ

Η Αλεξανδρούπολη διατηρεί ένα χαρακτήρα που σπάνια σε μια τόσο περιοχή. Τα ατελείωτα χιλιόμετρα παραλίας την καθιστούν ιδανική για διακοπές από τα μέσα της άνοιξης έως και τις αρχές του φθινοπώρου σε κάποιο από τα δεκάδες ξενοδοχεία, ενώ τα αξιοθέατα της πόλης και η ανεξάντλητη φύση που την περιβάλλει προσφέρουν πολλές δυνατότητες για δραστηριότητες.

Η Αλεξανδρούπολη είναι η ανατολικότερη πρωτεύουσα της πατρίδας μας. Η σημερινή πόλη έχει σύγχρονο πρόσωπο, ζωηρή κίνηση στο λιμάνι, αρκετά ανεπτυγμένη τουριστική δραστηριότητα και πολλές καλές παραλίες. Σήμα κατατεθέν, ο μεγάλος ολόλευκος φάρος που κυριολεκτικά δεσπόζει στην προκυμαία. Ανάμεσα στα πολλά απρόσωπα κτίρια της μοντέρνας πολεοδομικής αντίληψης διασώζονται ανακαινισμένα μερικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, κτίσματα των αρχών του αιώνα.

Φτάνοντας στην Αλεξανδρούπολη σίγουρα θα σταματήσεις για να ξαποστάσεις σε κάποια από τις άφθονες καφετέριες που βρίσκονται λίγο ψηλότερα από το λιμάνι. Αυτό είναι και το πλέον πολυσύχναστο μέρος της πόλης. Στη συνέχεια, αξίζει να επιχειρήσεις μια βόλτα στις γειτονιές της πόλης και σίγουρα θα αναγνωρίσεις σημάδια του παρελθόντος, κυρίως κτίσματα του 19ου αιώνα, όπως είναι η Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία, η Λεονταρίδειος Σχολή, που σήμερα στεγάζει το εκκλησιαστικό μουσείο και η εκκλησία του Αγ. Ελευθερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ