ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Ένα από τα σημαντικότερα περάσματα του Αραχθου ποταμού είναι το γεφύρι της Πλάκας, καθώς υπήρξε για πολλά χρόνια το μοναδικό πέρασμα από τα Τζουμέρκα προς τα Γιάννενα.

ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Χωριό Συρράκο: Η απόλυτη αρχοντιά ψηλά στα κορφοβούνια. Φωτογραφία του Νίκου Σκάνια στο facebook group «Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα/autotriti-touring».

ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Το ορεινό σύμπλεγμα των Τζουμέρκων θεωρείται μια από τις πιο επιβλητικές κορυφογραμμές της Πίνδου, καθώς εποπτεύει με τους βράχινους πύργους της τον ορεινό τόπο.

ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Η τοποθεσία του εντυπωσιακού καταρράκτη προσεγγίζεται με βατό μονοπάτι που ξεκινά από την πλατεία του ομώνυμου χωριού, κοντά στο χωριό Πράμαντα.

ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Οι καλύτερες διαδρομές με φουσκωτές βάρκες (ράφτινγκ) ξεκινούν από τη γέφυρα του Αμπελοχωρίου και ολοκληρώνονται στη γέφυρα της Πλάκας.

ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Αντίκρυ στις -συνήθως χιονισμένες- βουνοκορφές των Αθαμανικών Ορών απλώνουν τις γειτονιές τους τα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων

Καλύτεροι Προορισμοί - ΑΡΤΑ - ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Το ορεινό σύμπλεγμα των Τζουμέρκων θεωρείται μια από τις πιο επιβλητικές κορυφογραμμές της Πίνδου. Εδώ σε τούτο το βασίλειο των βράχων, των τρεχούμενων νερών και των απροσπέλαστων δασών, συναντάμε μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της Ηπείρου και ένα από τα πιο ατίθασα ποτάμια.

Μέσα στην πόλη της Αρτας σίγουρα ο ναός της Παρηγορίτισσας –κτίσμα του 13ου αιώνα- κερδίζει τις εντυπώσεις, με το επιβλητικό του παράστημα και τις αξιόλογες τοιχογραφίες του. Νότια της πόλης, κοντά στις όχθες του Αραχθου δεσπόζει ο περίτεχνος ναός της Παναγιάς, που χρονολογείται κι αυτός από τον 13ο αιώνα. Ακολουθούν χωρίς να υπολείπονται σε ομορφιά, η Αγ. Θεοδώρα και ο μικρός σε μέγεθος, αλλά καλλίγραμμος ναός του Αγ. Βασιλείου.

Εντυπωσιακό, ανόθευτο τοπίο που γοητεύει με τις αντιθέσεις του. Γρήγορα ποτάμια, άγρια φαράγγια, πετρόκτιστα χωριά και φυσικά πάνω από όλα, η επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων να εποπτεύει με τους βράχινους πύργους της τον τόπο. Η περιοχή προσεγγίζεται το ίδιο εύκολα, τόσο από τα Γιάννενα, όσο κι από την Αρτα, ενώ υπάρχει και τρίτος δρόμος -έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή του- που συνδέει τα Τρίκαλα με την Αρτα και προσφέρει πρόσβαση στα χωριά των νοτίων Τζουμέρκων και την κοίτη του Αραχθου. Επιπλέον ένα ασφάλτινο αλλά δαιδαλώδες επαρχιακό οδικό δίκτυο θα οδηγήσει τους ενδιαφερομένους στα πιο απίθανα και δυσπρόσιτα σημεία, σε ιστορικά χωριά, ξεχασμένους οικισμούς και μοναστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ