ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Στο κέντρο της Φλώρινας υπάρχουν διασκορπισμένα πανέμορφα νεοκλασικά και μακεδονίτικα κτίρια των αρχών του αιώνα, αλλά και πέτρινα αρχοντικά χτισμένα στις όχθες του ποταμού.

ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Το Αμύνταιο είναι η πιο φημισμένη πόλη παραγωγής κρασιού της Ελλάδας, καθώς έχει τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργειά του.

ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Η πλωτή γέφυρα που συνδέει το πολύ μικρό νησάκι του Αγίου Αχίλλειου με τη στεριά στη Μικρή Πρέσπα. Είναι μια βόλτα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε.

ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Το Νυμφαίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στο βουνό Βίτσι σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών και λειμώνων με ανοικτή θέα προς το νότο.

ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα απλώνεται η λιθόστρωτη λεωφόρος Ελευθερίας, σίγουρα ο πιο όμορφος και χαρακτηριστικός δρόμος της πόλης.

ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Σε έναν τόπο περίκλειστο από βουνά συναντάμε τις λίμνες Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα. Τις δύο λίμνες χωρίζει ένας μικρός βαλτώδης λαιμός, πλάτους 500 μέτρων.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Φλώρινα σημαίνει γοητευτική ατμόσφαιρα, ποταμός Σακουλέβας, εντυπωσιακά αρχοντικά, παλιά αγορά, σπουδαία μουσεία. Για όλα αυτά είναι ιδανική πρόταση για ορεινές εξορμήσεις. Σε κοντινή απόσταση από τις Πρέσπες, το Αμύνταιο και το Νυμφαίο, η Φλώρινα αποτελεί προορισμό που τα έχει όλα. Όμορφοι ξενώνες και ξενοδοχεία θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη.

Ίχνη του δραστήριου παρελθόντος θα ανακαλύψετε σε πολλά σημεία της σύγχρονης πόλης, στις γειτονιές του Σακουλέβα ποταμού, στα μουσεία, στην παλιά αγορά και στα εργαστήρια των καλλιτεχνών. Όμως η Φλώρινα με τους 15.000 κατοίκους είναι μια σύγχρονη πόλη με άριστες υποδομές, άφθονες επιλογές στο φαγητό και τη διασκέδαση που καθώς βρίσκεται κοντά σε αξιόλογους προορισμούς μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σαν εφαλτήριο για αξέχαστες εκδρομές, σε έναν τόπο όπου η φύση είναι στις καλύτερες στιγμές της.

Η πιο γνωστή πόλη παραγωγής κρασιού της χώρας, το Αμύνταιο της Φλώρινας έχει τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια του. Η ποικιλία αμπέλου που καλλιεργείται, σχεδόν αποκλειστικά, είναι το ξινόμαυρο, η κυριότερη ερυθρά ποικιλία της Μακεδονίας. Εδώ και καιρό, η Ένωση Αμυνταίου έχει προσθέσει στη γκάμα των οίνων της και κοσμοπολίτικες ποικιλίες, όπως οι σιρά, μερλό, σαρντονέ, σοβινιόν μπλαν και γκεβιρτζστραμίνερ. Η παραγωγή των αμπελώνων, όσον αφορά το ξινόμαυρο, κυμαίνεται από 7,5 έως 9 τόνους ανά εκτάριο, ενώ για τις ξένες ποικιλίες η απόδοση κυμαίνεται μεταξύ των 9 και 11 τόνων ανά εκτάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε

  • Οι καλύτεροι χειροποίητοι μεζέδες

    Στον Αγιο Γερμανό, το πιο όμορφο παραδοσιακό χωριό των Πρεσπών λειτουργεί η ταβέρνα- μεζεδοπωλείο «το ΤΖΑΚΙ». Στον ευχάριστο  ζεστό του χώρο θα δοκιμάσετε εξαιρετικούς χειροποίητους μεζέδες και τοπικά πιάτα που ετοιμάζει καθημερινά με ντόπια υλικά και πολύ μεράκι, η Αλέκα.
     2385051303 Περισσότερα