ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους. Το ταξίδι μέσα στην λίμνη έχει διάρκεια μόλις 10 λεπτά.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα στενά δρομάκια του κάστρου θα σας οδηγήσουν στο λόφο που βρίσκεται το τζαμί του Ασλάν Πασά, που χτίστηκε το 1618 από τον ομώνυμο Πασά.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κάστρο των Ιωαννίνων αποτελεί σημείο αναφοράς της Ηπείρου. Είναι κτισμένο στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης και στη μικρή χερσόνησο που εισχωρεί στη λίμνη Παμβώτιδα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοντινές αποδράσεις στις γύρω περιοχές προσφέρουν την τέλεια πανοραμική άποψη, τόσο της λίμνης όσο και ολόκληρης της πόλης των Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο «καθρέφτης» της λίμνης δημιουργεί ένα πανοραμικό τοπίο που μαγνητίζει το βλέμμα. Κάθε μέρα «κλείνει» με μια βόλτα εκεί, για μια μικρή ανάπαυλα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δρόμος περιμετρικά της λίμνης αποτελεί ιδανική διαδρομή για μια χαλαρή βόλτα κάτω από τα θεόρατα δέντρα που προστατεύουν από τον -συνήθως βροχερό- ουρανό της πόλης.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η λίμνη και το νησί, η Παλιά Πόλη και το Κάστρο, οι υπέροχες εκδρομές στις γύρω περιοχές, οι αμέτρητες δραστηριότητες, ακόμη και τα στέκια για φαγητό και διασκέδαση είναι αξιοθέατα στα Γιάννενα. Μια πόλη που δε σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς. Τα ξενοδοχεία της προσφέρουν τα πάντα, η πόλη όμως σαν να σε τραβάει από το χέρι για να σου δείξει λίγο ακόμα από το μεγαλείο της.

Η λίμνη και το νησί, η Παλιά Πόλη και το Κάστρο, οι υπέροχες εκδρομές στις γύρω περιοχές, οι αμέτρητες δραστηριότητες, ακόμη και τα στέκια για φαγητό και διασκέδαση είναι αξιοθέατα στα Γιάννενα. Μια πόλη που δε σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς. Γνώρισε την παλιά πόλη, το γεμάτο θρύλους κάστρο της, απόλαυσε τα χρώματα της παραλίμνιας ζώνης, περπάτησε τα καλντερίμια της ιστορίας στο Νησί, σχεδίασε κοντινές αποδράσεις σε γνωστούς και άγνωστους προορισμούς. Τα Γιάννενα δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ.

Τα Γιάννενα είναι η μια από τις δυο παραλίμνιες πόλεις της χώρας (η άλλη είναι η Καστοριά). Εκτός από το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, μια σπουδαία πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά έχει σφραγίσει τον οικιστικό ιστό της, αφήνοντας το αποτύπωμα της Ανατολής στις γειτονιές γύρω από την Παμβώτιδα λίμνη. Θα αρχίσετε την περιπλάνηση στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης η οποία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Στη συνέχεια θα ανεβείτε στο κάστρο Ιτς Καλέ όπου ξεχωρίζουν το παλάτι και το τζαμί του Ασλάν Πασά, το Φετιχιέ τζαμί, ο τάφος του Αλή Πασά και τα τείχη που έκτισε ο Νορμανδός σταυροφόρος Βοημούνδος. Από εδώ θα απολαύσετε τη θέα προς τη λίμνη και το όρος Μιτσικέλι. Μη παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην παλιά αγορά, όπου ονομαστοί παραδοσιακοί ασημιτζήδες (αργυροχόοι) διατηρούν ζωντανά από γενιά σε γενιά-ξεκινώντας από το Βυζάντιο-, τα εργαστήριά τους και την τέχνη του ασημιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Αισθητική στην καρδιά των Ιωαννίνων

    Το SΑΖ City Life Hotel βρίσκεται στην καρδιά των Ιωαννίνων, προσφέροντας μια νέα ολοκληρωμένη εμπειρία Hoteling σε όλους όσους το επιλέξουν για τη διαμονή τους, τις συναντήσεις τους, το φαγητό, το ποτό ή τον καφέ τους.
     26510 78888 Περισσότερα
  • Σαν Πασάς στα Ιωάννινα

    Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, στην ιδανική περιοχή που συνδέει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, τη λίμνη των Ιωαννίνων και το Κάστρο της με τη σύγχρονη πόλη και το εμπορικό κέντρο, εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε το Ali Pasha Hotel.
     26510 22603 Περισσότερα