ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Παραπόταμος άλλοτε του Αχελώου και σήμερα σημαντικός τροφοδότης της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών, ο ποταμός Τρικεριώτης ενδείκνυται για rafting και άλλα extreme sport.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο του Καρπενησίου (2 χλμ. νότια), θα συναντήσετε την εξοχική τοποθεσία Κεφαλόβρυσο, ένα θαυμάσιο φυσικό χώρο με πλατάνια και πηγαία νερά.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου προσφέρουν όλες τις ανέσεις για να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ ή τη συγκλονιστική θέα του κατάλευκου τοπίου!

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Σε ένα από τα από τα ομορφότερα σημεία της Ευρυτανίας, θα βρείτε το διάσημο φαράγγι "Πάνταβρέχει", όπου τα νερά πέφτουν από μεγάλο ύψος, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Αφήνοντας πίσω το αστικό τοπίο της πόλης του Καρπενησίου, ο δρόμος για τη μονή Προυσού, από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα συντονίζεται με την κοίτη του ποταμού Καρπενησιώτη.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Στο σημείο όπου συναντιούνται τα βουνά Βελούχι, Καλιακούδα και Χελιδόνα, θα συναντήσετε το Παλαιό Μικρό χωριό, σε υψόμετρο 900 μέτρων και σε απόσταση 13 χλμ. από το Καρπενήσι.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Η Ελβετία της Ελλάδας, όπως αποκαλούν πολλοί το Καρπενήσι λόγω της θέσης του σας εγγυάται ένα τοπίο επιβλητικό αλλά και φιλικό προς τον επισκέπτη. Ένα καταφύγιο γαλήνης αλλά και ένας προορισμός που γίνεται το βασίλειο της περιπέτειας, εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη στο κόκκινο.

Σε υψόμετρο 960 μέτρων, στην αγκαλιά μιας θάλασσας βουνοκορφών, στην καρδιά της πιο τραχιάς περιοχής της Ρούμελης, συναντάμε το Καρπενήσι. Έτοιμο να σας καλωσορίσει με το θρόισμα των ελάτων του, τη δροσιά των νερών του, το εξαγνιστικό λευκό του χιονιού και το χαμόγελο των κατοίκων του. Κάθε γωνία από την κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό αλλά και από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών κρύβει την δική της ομορφιά.

Το "Πάνταβρέχει" δεν είναι ένα συνηθισμένο φαράγγι με την έννοια του ορισμού, αλλά αποτελεί το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Πλατανάκι. Στο εντυπωσιακό αυτό φαράγγι, μήκους 100 μέτρων, μπορεί κανείς να δει από την πλευρά της Καλιακούδας να πέφτουν νερά από μεγάλο ύψος, που με τα χρόνια διέβρωσαν το έδαφος και του έδωσαν αρνητικές κλίσεις. Το εκπληκτικό τοπίο συμπληρώνουν οι διάσπαρτες μικρές λιμνούλες και τα καταπράσινα βρύα που κρέμονται. Η φύση εδώ είναι οργιώδης σε μία από τις αγριότερες και συνάμα καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε