ΚΟΜΟΤΗΝΗ

To Μέγαρο Τσανακλή είναι ένα επιβλητικό οικοδόμημα της τελευταίας περιόδου του εκλεκτικισμού, που ανεγέρθηκε για να χρησιμεύσει ως εκπαιδευτήριο με δαπάνες του αποδήμου Κομοτηναίου ευεργέτη Νέστορα Τσανακλή.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το Βυζαντινό Φρούριο είναι το μεγαλύτερο και αρχαιότερο μνημείο της πόλης της Κομοτηνής. Η σημερινή του μορφή και διάσταση προέκυψε μετά το 1910, όταν και καταστράφηκε σε αρκετά σημεία του.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ένας τόπος τόσο προικισμένος από τη φύση και την ιστορία δε μπορεί παρά να κρύβει καλά τα πολύτιμα μυστικά του. Ρυάκια και αναβλύζοντα νερά «ξεπηδούν» στα πιο απρόσμενα σημεία.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το Εσκί Τζαμί δεσπόζει ανάμεσα σε βυζαντινά τείχη, μεγαλόπρεπες χριστιανικές εκκλησίες, καινούργια γυάλινα κτίρια, που συνθέτουν ένα εντυπωσιακό όσο και αξιοπερίεργο κράμα συνηθειών και πολιτισμών.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η περιπλάνηση ακόμα και στις πιο γνωστές γωνιές της περιοχής θα αποκαλύψει απρόσμενες εκπλήξεις στα μάτια του ανήσυχου περιηγητή.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το Ιμαρέτ της Κομοτηνής είναι ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα οθωμανικά μνημεία της Ευρώπης. Σήμερα, στεγάζει το Εκκλησιαστικό Μουσείο της πόλης.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πολιτισμικό ψηφιδωτό είναι η Κομοτηνή, μια πόλη με δύο πρόσωπα εξίσου γοητευτικά. Η παλιά πόλη με τα νεοκλασικά κτίσματα, τα αξιοθέατα και τη μυστική γοητεία της Ανατολής και η σύγχρονη πλευρά, αυτή με τα μοντέρνα κτίρια, τα κλασάτα ξενοδοχεία και τα φινετσάτα μαγαζιά. Οι εκδρομές εδώ συνδυάζουν το χθες με το σήμερα σε ένα μαγικό μείγμα.

Περπατώντας στους δρόμους της Κομοτηνής, συναντάτε το Βυζαντινό Φρούριο όπου αξίζει να επισκεφθείτε το ναό της Παναγίας για να θαυμάσετε το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο του 17ου αιώνα. Στη νοτιοδυτική εσωτερική γωνία του Φρουρίου θα βρείτε και το παλιό κτίριο της Συναγωγής (Χάβρα) των Εβραίων. Γύρω από το κάστρο απλώνεται η Παλαιά Πόλη. Έχει έντονο παραδοσιακό χρώμα με χαρακτηριστικά στενά δρομάκια. Θα εντυπωσιαστείτε από τα χαμηλά σπίτια, τα έντονα χρώματα, τα σαχνισιά, τις αμπαρωμένες αυλές, και τα καφασωτά παράθυρα. Μικρομάγαζα, παλιατζίδικα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σιδεράδικα είναι οι χώροι που συνιστούν την Παλαιά Αγορά.

Για τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε στην Κομοτηνή, υπάρχουν πολλά περιθώρια επιλογής, από τις ανατολίτικες νοστιμιές μέχρι τα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής υπαίθρου. Η Κομοτηνή αποτελεί θεσμοθετημένα την κατεξοχήν πρωτεύουσα των γεύσεων στα Βαλκάνια. Στις ταβέρνες της περιοχής ζητήστε γιουφκάδες, σαρμάδες και κεμπάπ. Στα ζαχαροπλαστεία θα βρείτε από το υπέροχο σουτζούκ-λουκούμ, την αυθεντική μπουγάτσα και τον φρεσκοκαβουρδισμένο ελληνικό καφέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ