ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Αγαπημένος ορεινός προορισμός η Λίμνη Πλαστήρα, σε υψόμετρο 750 μ. στα νοτιοδυτικά του Νομού Καρδίτσας, περιστοιχίζεται από 18 πανέμορφα και γραφικά χωριουδάκια.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Πηγαίνοντας από Μπελοκομύτη προς φράγμα θα φτάσετε στο Παρατηρητήριο. Χωρίς πρόβλημα θα βρεθείτε σε ύψος 1300 μέτρων από όπου όλη η λίμνη ποζάρει μπροστά στα πόδια σας.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Μια βόλτα με άλογα ή ποδήλατο στην ακρολιμνιά, ή μια ευχάριστη περιήγηση με κανό στη λίμνη είναι ένας εναλλακτικός και ιδιαίτερα συναρπαστικός τρόπος να προσεγγίσετε τις όχθες.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Tο μικρό παζάρι παραδοσιακών προϊόντων που έχει στηθεί πάνω στον δρόμο που καταλήγει στο φράγμα συνιστά έναν ακόμη λόγο επίσκεψης, εκτός φυσικά από την εντυπωσιακή θέα.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Λίγο πριν το χωριό Ανθοχώρι θα δείτε αριστερά σας τον αναπαλαιωμένο νερόμυλο, αλλά και το μικρό ποτάμι που κυλά τα καθαρά νερά του μέσα σε οργιώδη βλάστηση.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Ξεκινώντας από το Νεοχώρι όπου υπάρχει η καλύτερη τουριστική υποδομή της περιοχής, θα διανύσετε περίπου 60 χιλιόμετρα για να πραγματοποιήσετε τον γύρο της λίμνης.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Στις ανατολικές υπώρειες των Αγράφων, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θεσσαλική πεδιάδα και την Καρδίτσα υπάρχει ένας τόπος μαγικός που δεν χορταίνεις να τον απολαμβάνεις. Κελαριστά ρυάκια, αγέρωχα έλατα και καστανιές, όμορφα χωριά και χιονισμένες κορφές ποζάρουν γύρω από τις όχθες της τεχνητής λίμνης Πλαστήρα και σε ταξιδεύουν στην καρδιά της πιο όμορφης ορεινής φύσης.

Είναι ένας μαγικός τόπος με πλούσια βλάστηση, κατάφυτες κοιλάδες και κοντυλογραμμένες κορυφογραμμές. Τελικά όμως αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το καταλυτικό γαλάζιο της λίμνης που μέσα στα ασάλευτα νερά της αντικατοπτρίζεται η γοητεία των Αγράφων. Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία με απεριόριστη θέα που σαν μπαλκόνι κρέμεται πάνω από τον υγρό καθρέφτη, βρίσκεται το Νεοχώρι. Ένα παλιό ιστορικό χωριό της Νεβρόπολης που πρόσφατα εξελίχθηκε σε τουριστικό θέρετρο. Η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα απέχει από την Καρδίτσα περίπου 30 χιλιόμετρα ασφάλτινου δρόμου που το χειμώνα εκχιονίζεται τακτικά.

Όλοι όσοι επισκέπτονται τη λίμνη Πλαστήρα θα περάσουν μια βόλτα και από τη Νεράιδα, το χωριό που είναι γαντζωμένο σε ύψος 1.150 μέτρων σε κατάφυτες από έλατα πλαγιές των Αγράφων. Η θέση όπου βρίσκεται σήμερα ο παραθεριστικός οικισμός της Νεράιδας ήταν γνωστή στους Καρδιτσιώτες από τα προπολεμικά χρόνια για το δροσερό και υγιεινό κλίμα της. Από εδώ η λεκάνη της λίμνης μοιάζει να απλώνεται στα πόδια μας και η εντυπωσιακή θέα δεν τελειώνει εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

τι να κανετε