ΜΗΛΟΣ

Το Σαρακήνικο είναι ένα φυσικό θαύμα που θα πρέπει αφενός να δείτε και αφετέρου να ζήσετε τη μαγευτική εμπειρία της κολύμβησης σε αυτό. Ένα τοπίο σαν σε άλλο πλανήτη!

ΜΗΛΟΣ

Το Κλέφτικο, με το υπερβατικό του τοπίο, ήταν παλιό ορμητήριο πειρατών, από όπου περνούσαν τα πλοία και αγκυροβολούσαν για να προστατεύονται στους μικρούς κολπίσκους και στα επιβλητικά του βράχια.

ΜΗΛΟΣ

To παραλιακό χωριό, Αδάμαντας, βρίσκεται μέσα σε έναν από τους μεγαλύτερους και ασφαλέστερους φυσικούς κόλπους της Μεσογείου και αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο της Μήλου.

ΜΗΛΟΣ

Η δύσβατη, αλλά και ξακουστή παραλία του Τσιγκράδου, διαθέτει κάτασπρη άμμο και καταγάλανα νερά.

ΜΗΛΟΣ

Η σπηλιά της Συκιάς είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης, όμως η πανδαισία χρωμάτων που την κατακλύζει σε κάθε είσοδο των αχτίδων του ηλίου, αξίζει κάθε ταλαιπωρία.

ΜΗΛΟΣ

Το ενετικό Κάστρο που χτίστηκε τον 13ο αιώνα στον λόφο του Προφήτη Ηλία, προσφέρει στους επισκέπτες του μια πανέμορφη θέα και ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΜΗΛΟΣ

Η Μήλος διαθέτει την πιο αξιοπερίεργη ακτογραμμή του Αιγαίου σε ένα πολυσύνθετο θαλασσινό σκηνικό που στολίζεται με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Σε κάποιες από αυτές, η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, προσφέροντας όμως την καλύτερη αφορμή για μια θαλάσσια βόλτα που… θα σας μείνει αξέχαστη!

 

Ο Αδάμας -το λιμάνι της Μήλου- φωλιασμένος στον κόρφο καλογραμμένου και απάνεμου όρμου, υποδέχεται τους επισκέπτες. Η υποδομή του θεωρείται αρκετά καλή, αφού εκτός από την πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, υπάρχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα οι τράπεζες και πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τον Αδάμαντα ως εφαλτήριο για τη γνωριμία τους με το νησί.

Το Σαρακήνικο είναι ένα φυσικό θαύμα που θα πρέπει αφενός να δείτε και αφετέρου να ζήσετε τη μαγευτική εμπειρία της κολύμβησης σε αυτό. Ξεκινώντας από το λιμάνι της Μήλου φτάνουμε στο Σαρακήνικο με τα ολόλευκα ηφαιστειογενή και διαβρωμένα από τη θάλασσα βράχια, που δημιουργούν μικρές και μεγάλες σπηλιές. Το εντυπωσιακό αυτό τοπίο σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη πρασίνου. σε άλλους θυμίζει εξωτικό νησί και σε άλλους… σεληνιακό τοπίο! Στο ίδιο περίπου μοτίβο είναι οι κοντινές ακτές Αλογομάντρα, Κάπρος, Παπάφραγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε