ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

Στην πλακόστρωτη, πεζοδρομημένη προκυμαία της Πρέβεζας βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα νεοκλασικά παραδοσιακά κτίρια της πόλης, αλλά και άφθονα καφέ και εστιατόρια.

ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

Πρέβεζα είναι η βραδινή βόλτα στους πεζόδρομους, το σεργιάνι στην προκυμαία πλάι στα καΐκια και στα ιστιοφόρα.

ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

Το Σαϊτάν Παζάρ -Παζάρι του Διαβόλου-, είναι το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, που σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο γεμάτο καφενέδες και γραφικά ταβερνάκια.

ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

Εκεί που τα κατάφυτα τοπία του Αμβρακικού κόλπου σμίγουν με το ανοιχτό πέλαγο του Ιονίου και η εύφορη γη συναντά τη θάλασσα, βρίσκεται κτισμένη η Πρέβεζα.

ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

Αν και η Πρέβεζα έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια, παραμένει σήμερα μια από τις πιο γοητευτικές παραθαλάσσιες πολιτείες της δυτικής Ελλάδας.

ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

Οι μικροπωλητές που φωλιάζουν σε κάθε πιθαμή της προκυμαίας προσφέρουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, από καλαμπόκι για τα πιτσιρίκια μέχρι βραχιόλια και κολιέ για κάθε γούστο!

Καλύτεροι Προορισμοί - ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΥΒΟΤΑ

Η Πρέβεζα είναι μια ξεχωριστή παράκτια πολιτεία, κτισμένη πάνω σε χερσόνησο που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος και στον Αμβρακικό κόλπο. Αν και με την πρώτη ματιά σχηματίζεις την εντύπωση πως πρόκειται για έναν τόπο κατεξοχήν θαλασσινό, εύκολα διαπιστώνεις το αντίθετο καθώς περιπλανιέσαι στις γύρω μεσόγειες περιοχές.

Από την Πρέβεζα έως τη διάσημη Πάργα απλώνεται μια ακτογραμμή χιλιομέτρων αμμουδιάς με μικρά ή μεγάλα ακρογιάλια, βράχια, ρεματιές και πευκοδάση που συνθέτουν ένα ξεχωριστό θαλασσινό προορισμό ο οποίος κάθε καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Όμως δεν είναι μόνο η φύση που σφραγίζει αυτόν τον τόπο, μα και το πέρασμα λαών και πολιτισμών που άφησαν τα σημάδια τους πάνω σε αυτήν τη μοναδική φυσιογραφία στη διάρκεια των αιώνων.

Οι αμμουδιές με νερά καθαρά, βαθυγάλαζα, διαυγή και δροσερά στολίζονται ολόγυρα από τις ελιές, τα πεύκα και τα πλατάνια που δεν διστάζουν να ξεφύγουν από τις πλαγιές και να βρέξουν τις ρίζες τους στη θάλασσα. Τα μικρονήσια σχεδόν αγγίζουν τη μητρική γη της Ηπείρου και σκαλοπάτι, σκαλοπάτι σε τραβούν στο ανοιχτό Ιόνιο. Στο μυχό του πιο όμορφου όρμου συναντάμε τα Σύβοτα, το παλιό ψαροχώρι και σήμερα έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ