ΣΠΕΤΣΕΣ

Μία επίσκεψη στις Σπέτσες, αξίζει μόνο και μόνο, για ένα περίπατο στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και τον παραλιακό δρόμο στο Παλιό Λιμάνι.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΣΠΕΤΣΕΣ

Οι Σπέτσες είναι ίσως το νησί με τη μεγαλύτερη εθνική καταξίωση για την καθοριστική προσφορά του στη διάρκεια της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης, αφού το νησί υπήρξε ένας από τους κυριότερους συντελεστές της τελικής νίκης με τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, που αποτελεί και την εθνική ηρωίδα του νησιού μαζί με άλλους ηρωικούς αγωνιστές.

Πέρα από την ιστορία, οι Σπέτσες αποτελούν και ένα από τα γραφικότερα νησιά της Ελλάδας, με τα περίφημα αρχοντικά, τα βοτσαλωτά μονοπάτια, και τα καρνάγια στο Παλιό Λιμάνι. Ένα από τα κοσμικότερα νησιά της χώρας και τόπος διαμονής πολλών επωνύμων του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου. Οι πανέμορφες γαλαζοπράσινες παραλίες θα αιχμαλωτίσουν σίγουρα τις αισθήσεις, ενώ η νυχτερινή ζωή και η σπετσιώτικη κουζίνα θα σας ανταμείψουν επάξια.

Οι Σπέτσες διαθέτουν πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά, κατάφυτες με πεύκα που φτάνουν μέχρι τις ακρογιαλιές. Θα τις βρείτε στο Λιγονέρι, το Βρέλλο, τη Ζογεριά, στην Αγία Παρασκευή, στην Αγία Μαρίνα, στους Αγίους Αναργύρους (εκεί θα βρείτε και τη σπηλιά του Μπεκίρη όπου κατέφευγαν οι επαναστάτες για να γλιτώσουν από τους Τούρκους), στις Σχολές καθώς και στις ερημικές παραλίες Ξυλοκέριζα, Μπιθιστάμνα, Καμάρες και Κουζουνό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ