ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Στο Γαλαξίδι, η παράδοση έχει μείνει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Το γραφικό λιμανάκι του Γαλαξιδίου, με τη «πλούσια» ιστορία, είναι πάντα έτοιμο να «κερδίσει» τους επισκέπτες του.

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Η θέα από την Μονή Αγίου Σωτήρος είναι μαγευτική, όσο και η διαδρομή μέσα στα ελαιόδεντρα, για να φθάσεις μέχρι εκεί.

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Το παραδοσιακό «Καφενείον Θεμιστοκλής» προσφέρει καφέ στους πελάτες του για πάνω από 200 χρόνια!

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Τα τσιπουράδικα και οι μεζέδες τους, είναι ο νούμερο ένα προορισμός στο λιμάνι του Γαλαξιδίου.

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

To ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι του Χηρόλακκα είναι κάτι μαγικό, καθώς ο ήλιος χάνεται πίσω από τα βουνά και βάφει με τα πιο όμορφα χρώματα τα αρχοντικά, τα καΐκια και τη θάλασσα.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Χαρούμενο, αρχοντικό, παρόλη την ζωηρή κίνηση που παρουσιάζει τα Σαββατοκύριακα, το Γαλαξίδι ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία στον επισκέπτη. Οπωσδήποτε στα θετικά αξιολογούνται οι μικρές αποστάσεις που χωρίζουν τον παραδοσιακό οικισμό από την πρωτεύουσα, αλλά και από τις άλλες μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας. Είναι ένας διαχρονικός προορισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πρώτης τάξης εφαλτήριο για κοντινές αποδράσεις σε βουνό και θάλασσα.

 

Το Γαλαξίδι βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες, από την ελληνική πρωτεύουσα και το γεγονός ότι συνδυάζει το μπλε της θάλασσας, με το πράσινο των πεύκων στους κοντινούς λόφους, το κάνει ένα κορυφαίο προορισμό τόσο για την άνοιξη και το καλοκαίρι, όσο και για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Αποτελεί ιδανική επιλογή δε, για τους... ρομαντικούς, καθώς μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι, ή ανάβαση προς τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με τη διαδρομή μέσα στα ελαιόδεντρα, αλλά και τη μαγευτική θέα από ψηλά, μπορεί να συναρπάσει τους πάντες.

Στο Γαλαξίδι, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στη «χρυσή» περίοδο της ακμής αυτής της παραθαλάσσιας κωμόπολης που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου. Τότε που οι Γαλαξιδιώτες είχαν αρχίσει να ασχολούνται με μεγάλη επιτυχία με τη ναυτιλία, δημιουργώντας ένα ναυτικό λιμάνι που συνδεόταν άμεσα, με όλα τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης, από το Λιβόρνο και την Οδησσό, μέχρι την Τεργέστη, τη Μασσαλία και τη Νίκαια. Οι κάτοικοι του Γαλαξιδίου, πιστοί στις παραδόσεις τους, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την «ατμόσφαιρα» εκείνης της εποχής, με τους παραδοσιακούς ξενώνες και τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά να μη θυμίζουν σε τίποτα την τουριστική ανάπτυξη της σημερινής Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ